Включете се в следващото обучение на Списание "ЗОП+" – на 25 и 26 юли в х-л "Централ", гр. София! Очакваме ви!
АктуалноИздания

Архивът на Списание "ЗОП+": За равносметките и поуките в обществените поръчки

Скъпи колеги,

краят на всяка година е време за равносметка далеч не само в счетоводен план и ние от редакцията на ЗОП+ решихме да използваме последните дни на отиващата си 2014 г., за да направим преглед на всички броеве на изданието, излезли от началото на неговото създаване. Освен че ни даде възможност да проследим развитието на проекта и да набележим целите си за новата година, този преглед ни показа колко актуални остават много от публикациите и колко полезни биха била на Вас, нашите читатели, въпреки дистанцията на времето. А не е за пренебрегване и фактът, че в много случаи именно тази дистанция позволява да направим по-обективен анализ на процесите, които протичат в обществото ни и Системата на обществените поръчки в частност, и да си извадим ценни изводи за възможностите и предизвикателствата, които бъдещето може да ни поднесе.

Един преглед на архива не би бил пълноценен, ако не започне с най-емблематичния брой – този, с който е поставено началото на изданието. В него Ви представяме опита на възложителя през погледа на д-р Емил Кабаиванов – градоначалника на гр. Карлово, отделяме място на горещата тема за финансовите корекции, коментираме ключови нови моменти в разпоредбите на ЗОП, обръщаме и специално внимание на един от най-гъвкавите инструменти за възлагане – рамковото споразумение. Все материали, които буквално поразяват със своята актуалност и днес – две години след поместването им на страниците на списанието. В това може да се убедите и Вие като разгледате пилотния брой на списание ЗОП+.

Другият брой, който решихме да предоставим на нашите читатели, предлага уникалната възможност да си припомним гледната точка на г-н Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС, изразена в средата на изтичащия програмен период, и да видим какъв път е извървяла страната ни за тези две години на работа с фондовете на съюза. Това интервю е особено актуално в настоящия момент, когато г-н Дончев отново застана начело на администрацията, отговорна за управление на евросредствата. Тук е мястото и да анонсираме, че с интервю на министър Дончев ще започнем и новата 2015 – година, която ще бъде време разделно, в което едновременно получаваме последен шанс да оползотворим ресурса, който е на разположение за програмен период 2007-2013 г., а същевременно полагаме основите на програмите, които в условията на лимитиран държавен бюджет, до голяма степен ще са двигателят на развитието ни през идните години. В бр. 1 на списание ЗОП+ за 2013 г. ще намерите и статии, посветени на методиката за оценка на офертите, грешките които се допускат при поръчки, възложени при изпълнение на европроекти и други полезни материали.

Приятно четене и до нови срещи на страниците на нашето Ваше списание “ЗОП+” и сайта на изданието!

С уважение,
Екипът на ЗОП+

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си