Включете се в следващите обучения на Списание "ЗОП+" – на 30 и 31 май в София и на 5 и 7 юни в к.к. Слънчев бряг! Очакваме ви!
АктуалноИздания

Готов е първият годишен дайджест на ЗОП+, изданието е предоставено за свободно четене на сайта на списанието

Уважаеми читатели,

Всяка година голям брой публични и комунални възложители разходват значим дял от обществения ресурс, за да удовлетворят своите потребности от доставки, услуги и строителство посредством възлагане на обществени поръчки. Този сектор, който привлича все повече доставчици, се характеризира с висока динамика на пазарната среда и регулативната рамка, както и с растящ брой предизвикателства за всички участници.

Изминалата година не направи изключение от очертаните тенденции в сектора и предложи множество промени в нормативната уредба – както на национално, така и на европейско ниво. И докато промените в европейските директиви бяха дългоочаквани и предсказуеми, то измененията в българското законодателство по обществени поръчки, реализирани през годината, не само заради значимия си обхват, но и поради някои особености на нормотворческия процес и възприетите подходи при прекрояване на правилата, породиха не малко затруднения за възложителите. Всички тези събития намериха своето отражение на страниците на списание ЗОП+, което с всеки следващ брой се утвърждава като водещ форум, който обединява и подпомага професионалистите в обществените поръчки.

За да бъдем максимално полезни на всички наши настоящи и бъдещи читатели да отговорят на растящия брой предизвикателства при възлагането, част от които идват като резултат от скоро реализираните значими и обхватни изменения в нормативната уредба, а други предстоят с оглед очакваното въвеждане на изискванията на новоприетите европейски директиви в областта, ние от екипа на списание ЗОП+ решихме да поставим началото на издаването на сборно годишно издание. Намерението ни е в него да подберем едни от най-добрите статии, коментари и анализи, посветени на законодателните промени в областта на обществените поръчки, които са публикувани през изминалата година на страниците на списание ЗОП+ и различни специализирани медии, както и други полезни материали, включително образци, таблици, схеми и пр. Надяваме се да създадем дайджест, който да даде цялостен поглед върху динамиката в нормативната уредба и практиката по нейното прилагане. По този начин нашият продукт ще може да добави максимална стойност в работата на всички експерти в областта, като им помогне да поставят своето пълноценно начало на следващите дванадесет месеца, които без съмнение също ще предложат високо темпо, редица изпитания, а и не малко изненади. Дано сме успели в тази амбициозна задача.

С удоволствие можем да анонсираме, че първото издание на Procurement Digest 2014 “Законодателните промени в областта на обществените поръчки през годината” вече е завършено. Верни на желанието си да спомагаме за повишаване на професионалната експертиза в Системата на обществените поръчки в България, предоставяме изданието за свободно четене в електронен вид на сайта на списание ЗОП+. В случай че желаете да получите дайджеста и на хартия, пишете ни на редакционния имейл. Надяваме се сборникът да намери своя път към всички, които се интересуват от темата “обществени поръчки” и най-вече да изпълни своята мисия да бъде полезен на всички Вас.

Приятно четене и успешно възлагане през новата година!

Редакционният екип на списание ЗОП+

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си