Бъдете част от общността за експертна подкрепа на Списание "ЗОП ПЛЮС" и през 2020 година! Абонирайте се още днес, за да сте онлайн с обществените поръчки!
Актуално

Вицепремиерът Дончев също обеща нов ЗОП, срокът е до края на годината

Само няколко седмици след като информационните агенции разпространиха коментар на министъра на икономиката Божидар Лукарски, който на среща с австрийския бизнес изрази надежда през втората половина на годината да е факт изцяло нов Закон за обществените поръчки, информацията бе потвърдена от ресорния вицепремиер Томислав Дончев. Това стана в кулоарите на парламента в петък, 20 март.

Според думите на министър Дончев, новият акт вероятно ще е готов преди края на тази година, за да може текстът да е в сила от 1 януари 2016 година. „Крайният срок за транспониране на новите директиви е пролетта на 2016 година. Имаме задачата да приключим много по-бързо“, каза Дончев.

Същевременно, в обобщението на месеца на политическите консултации, което направи пред Народното събрание в петък, президентът Росен Плевнелиев посочи новия закон за поръчките сред целите пред Народното събрание за настоящата година.

Относно закона за еврофондовете, за който президентът също призова, Дончев коментира, че самият той го е инициирал още през 2012 година. „Работи се усилено по финалната версия на текста и аз се надявам той да бъде на вниманието на Народното събрание преди средата на тази година“, обяви той.

* Използвана е публикация на вестник Дневник:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/20/2495640_tomislav_donchev_obeshta_nov_zakon_za_obshtestvenite/

Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си