Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Експерти от цялата страна обсъждат бъдещето на поръчките на среща в София, програмата на форума предвижда дискусия на проекта за нов ЗОП

Бъдещето на системата по обществени поръчки ще бъде във фокуса на еднодневен форум, организиран от Националното сдружение на експертите по обществени поръчки в България. Събитието ще се проведе на 17 април в столичния хотел „Света София“. Сред целите му е и обсъждане вижданията на специалистите в областта по отношение необходимостта от промени в законодателството по обществените поръчки. Напомняме, че събирането на професионалната общност се реализира в навечерието на транспонирането на новите директиви, уреждащи материята на ниво ЕС.

Във въвеждащата част тон на дискусията ще зададе представянето на текущите и бъдещи приоритети на политиките в обществените поръчки, отразени в националната стратегия за развитие на сектора за периода 2014-2020 г. Съществена точка от програмата се явява предвидената презентация на основните акценти в проекта на нов Закон за обществените поръчки, с който се очаква да въведем новите европейски правила при възлагането. Прелюдията към основната част на събитието ще завърши с официално обявяване на предложенията на НСЕОП за промени в правната уредба.

В рамките на същинската част ще се проведе обсъждане на бъдещето на сектора на обществените поръчки в България като ще бъдат разгледани предложенията на участниците във форума. Въз основа на резултатите от дискусията ще се формира официалната позиция на НСЕОП за промени в нормативните актове, регламентиращи възлагането на обществени поръчки.

Повече информация за експертната среща може да намерите тук.

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си