Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Новини

В ход е съгласуване на новия ЗОП, законът влиза в сила от догодина

През май или юни новият Закон за обществените поръчки ще бъде в Народното събрание. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на питане на народния представител Джейхан Ибрямов, в рамките на парламентарния контрол.

По думите на Дончев срокът за транспониране на евродирективата е април 2016 година. Този срок не само ще бъде спазен, законът ще бъде приет много преди това, с подкрепата на НС, убеден съм, и ще бъде в сила от 1 януари 2016 г., заяви вицепремиерът. По думите му в момента текстът на закона е готов и той може още през следващата седмица да влезе в парламента, но е редно преди това всички заинтересовани ведомства, всички министерства да го прегледат още веднъж, за да не се пренасят различни съображения в комисиите, което би затруднило процеса.

Редно е, също така, текстът да бъде съгласуван и с браншови сдружения, с общини, а това ще отнеме няколко месеца, коментира Дончев. По думите му трябва да имаме по-добър ред на възлагане, който да удовлетворява претенциите на всички участници в процеса. Настоящият закон е остарял, с множество „рудиментарни остатъци“ от стари отношения, проблеми, виждания, и е твърде сложен за спазване и следване, коментира вицепремиерът.

Източници: БТА, darik.bg

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си