За осигуряване на необходимата помощ в усложнената ситуация, до края на април Горещата телефонна линия 0700 20680 ще работи в подкрепа на всички експерти по обществени поръчки! Защото сме по-силни заедно!  
Минали броеве

Брой 7, 2015 г.

Скъпи читатели,

Броени дни след като оставихме зад себе си първото полугодие, по традиция правим равносметка и проверяваме дали влакът на тенденциите върви по разписанието на целите, които сме заложили за изпълнение до края на годината.

Сякаш притаила дъх на календарния вододел е и системата на обществените поръчки в страната ни, като доминират не толкова наситени събития, колкото усещането за предстоящи промени. Основна причина са както проектът за нов ЗОП, който вече е на прага на НС, така и добиващият все по-ясни очертания Закон за управление на средствата от ЕС. Своят принос има и поставеното същинско начало на втория програмен период при разходването на средствата от ЕС.

В това време на привидно затишие, ние оставаме верни на мотото си да подпомагаме работата на нашите читатели. Потвърждение на това е водещият материал на броя, в който обръщаме специално внимание на един често неглижиран, но изключително значим аспект при поръчките – случаите, в които възложителите са длъжни да гарантират неразпространението на определени категории чувствителна или защитена информация.

Място в броя намери и статия по друг въпрос, придобил популярност през последните месеци – този за прилагане на ЗОП от страна на частните лечебни заведения. Допълнителен фактор, допринасящ за значимостта на темата е делото по този въпрос, по което ще се произнесе и Съдът на ЕС.

Като много висока определяме и очакваната полезност на друг специален материал, първата част от който поместваме в броя. В него правим анализ по конкретен случай (case study), посветен на случаите, в които е законосъобразно, а и целесъобразно, да се възложи посредством обществена поръчка, концесия или публично-частно партньорство управлението на държавния и общинския сграден фонд на външни изпълнители, специализирани в придобилия популярност през последните години фасилити мениджмънт.

Подготвяйки почвата за серия от специализирани статии, посветени на проекта на нов ЗОП, включваме и материал, разглеждащ действащите правила за определяне на срок за получаване на оферти при открита процедура за възлагане на обществена поръчка.

По традиция ще ви запознаем и с актуалното в сектора на поръчките и управлението на еврофондовете, ще спазим и обичая да поместваме становища по множество казуси от практиката по прилагане на ЗОП.

Приятно и ползотворно четене!

Екипът на Списание ЗОП+


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПОВЕРИТЕЛНО И ЛИЧНО

В кои случаи е необходимо предприемането на мерки за защита на определени категории чувствителна информация при възлагането на обществени поръчки, Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • С един аршин при поръчките за здраве или приложим ли е новият ЗОП за всички лечебни заведения, Петя Александрова
  • Обещания в срок: Какви са действащите правила за определяне на срок за получаване на оферти при открита процедура за възлагане на обществена поръчка, Поля Петрова-Огнянова
  • Спор(т)ни имоти – Анализ на единичен случай относно възможностите за външно възлагане на управлението на сгради с обществено предназначение чрез обществени поръчки, концесии и ПЧП, ЗОП+
  • За цената на правата: Тристранка на ВАС отмени по-високите такси за обжалване на обществени поръчки, ЗОП+
  • Казуси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Материалите може да прочетете на страниците на списание ЗОП+. С него може да се сдобиете като станете абонати (повече за това тук) или поръчате отделни броеве на телефон 0878 610 705 или e-mail zopplus@gmail.com. Списанието може да закупите и от електронния ни магазин!

Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си