Минали броеве

Брой 8, 2015 г.

Скъпи читатели,

Въпреки че лятото традиционно се смята за сезон на отпуски и понижена активност в почти всички области на обществения живот, тази година именно това е времето, в което се случиха едни от най-дългоочакваните събития, имащи отношение към обществените поръчки. На първо място това разбира се е свързано с одобряването от страна на Министерския съвет на проекта на нов Закон за обществените поръчки. Редом до това събитие можем да поставим и положителното становище на върховния орган на изпълнителната власт по другия заветен проект – този на Закон за управление на средствата от европейските фондове. След тях, макар че нямат същия обществен отзвук, можем да наредим и поредица от важни новини при европрограмите (приемането на трансграничните програми с Турция и Сърбия, както и на програмата за подкрепа на малките и средни предприятия, стартирането на процедури по оперативните програми за новия период и др.). А това безспорно са добри новини, които няма как да не ни изпълват с позитивни очаквания за развитието на процесите в тези толкова важни за обществото ни области.

На фона на описаната наглед парадоксална смесица от лятна лежерност и събитийна наситеност, ние също сме приготвили подобаващ микс от приятни и полезни за работата Ви материали. В него разбира се влиза темата на броя, включваща преглед на миналия през Министерски съвет закон за еврофондовете. Тук е и другата гледна точка по публикувания на страниците на миналия брой експертен поглед, посветен на темата дали са възложители частните лечебни заведения. Броят се допълва от продължението на интригуващия материал за избор на външни изпълнители за управление на публичния сграден фонд. А черешката на тортата очаквано е любимата Ви рубрика с казуси, дошли директно от практиката по прилагане на ЗОП.

Приятно и ползотворно четене!

Екипът на Списание ЗОП+


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ЕВРОПОУКИ В ДЕЙСТВИЕ

Преглед на основните моменти от проекта на закон за управление на европейските фондове, oдобрен от правителството, ЗОП+

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • Поръчки за здраве – другата гледна точка: Защо частните лечебни заведения не трябва да са възложители по ЗОП, д-р Явор Дренски
  • Експертна проверка: Примерен тест за оценяване на знания и умения в областта на обществените поръчки, ЗОП+
  • Спор(т)ни имоти (втора част): Възможностите за външно възлагане на управлението на сгради с обществено предназначение чрез обществени поръчки, концесии и ПЧП, ЗОП+
  • Казуси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Материалите може да прочетете на страниците на списание ЗОП+. С него може да се сдобиете като станете абонати (повече за това тук) или поръчате отделни броеве на телефон 0878 610 705 или e-mail zopplus@gmail.com. Списанието може да закупите и от електронния ни магазин!

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си