Включете се в следващото обучение на Списание "ЗОП+" – на 25 и 26 юли в х-л "Централ", гр. София! Очакваме ви!
АктуалноИздания

Излезе от печат уникално справочно издание на списание ЗОП+

Сборникът с практика на Европейския съд в областта на обществените поръчки е единствен по рода си в България

Справочното издание съдържа ключови решения от практиката на Съда на Европейския съюз в областта на обществените поръчки и налагането на финансови корекции. Включен е и аналитичен коментар на юриспруденцията по отделни елементи на тази материя – относно изискванията за лично състояние, недопускане на ограничителни условия, оценка на офертите, промяна на договорите за обществени поръчки, основания и процедури за налагане на финансови корекции и други. Обхванатата съдебна практика до голяма степен бе кодифицирана в текстовете на новите европейски директиви, които ще бъдат възприети и в българското законодателство. Всичко това превръща сборника в незаменимо четиво за експерти по обществени поръчки, консултанти по управление на европейските средства, одитори, контрольори и други.

Сборникът е създаден от авторски колектив с впечатляващи експертни биографии. В него влизат Димитър Стефанов, завършил право в Софийския университет, специализирал международно и европейско право във Висшия институт по международни отношения в Женева и завършил магистърска програма в университета Харвард. Г-н Стефанов е работил като адвокат в брюкселските кантори Cleary Gottlieb Steen & Hamilton и Clifford Chance, като референдер в Общия съд на Европейския съюз и като член на правната служба на Европейската комисия. От 2013 г. е началник на отдел в Съда на Европейския съюз. Сред авторите на изданието е и широко известният в страната ни експерт, автор на публикации, лектор по обществени поръчки и настоящ главен секретар на НСЕОП г-н Ивайло Стоянов. Припомняме, че г-н Стоянов е работил като началник на Отдел „Предварителен контрол” и Отдел „Предварителен контрол на договаряния без обявление” на Агенцията по обществени поръчки, вътрешен одитор в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Авторският колектив се допълва от юристът и експерт по обществени поръчки Георги Китанов. Г-н Китанов е специализирал международно и европейско право в Германия и Австрия. Работил е като юрисконсулт в Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно регулиране, както и в частния бизнес и адвокатски кантори. Той е член на управителния съвет на Националния съюз на юрисконсултите в България и понастоящем работи за голямо търговско дружество, където отговаря за законосъобразното възлагане на обществени поръчки.

Изданието е с цена 19.80 лева и може да бъде закупено чрез обаждане на тел. 0878 610 705, заявка по електронна поща на адрес zopplus@gmail.com, на сайта на списанието или от дистрибуторите на ЗОП+. Съвсем скоро изданието ще може да се закупи и от електронния ни магазин!

 

 

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си