Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Правителствени обекти излизат на свободния пазар на ток

Търси се доставчик за сградите, почивните бази и гаражите на министерския съвет

Правителството се готви активно за либерализацията на енергийния пазар не само политика и нормативни промени, но и като физически потребител на електроенергия. Кабинетът обяви във вторник обществена поръчка за избор на доставчик на електроенергия от следващата година и за избор на координатор на балансираща група за 14 обекта, управлявани от Министерския съвет.

Прогнозната цена на ускорената поръчка по договаряне с обявление е 890 хил. лв. за дванадесет месеца като периодът може да е по-кратък или по-дълъг в зависимост от времето, за което обектите изразходят договорените 8900 мегаватчаса. Допуска се удължаване на контракта с предпочетения кандидат. Оферти ще се приемат до 5 януари.

Участниците в надпреварата трябва да предложат цена за 1 киловатчас, която да бъде крайна и да включва изразходваната активна електрическа енергия, разходи за балансиране и разходи на участника за осигуряване на посочените услуги, без в балансиращата група допълнително да се начисляват суми за излишък и недостиг на небалансите.

Ще се приемат предложения и от български, и от чужди търговци на ток, както и от обединения.

От доставчиците ще се иска да осигуряват електроснабдяването на три административни сгради на Министерския съвет в София, включително тази на „Дондуков“ 1, на правителствения комплекс „Бояна“, на резиденция „Евксиноград“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ и почивни бази в Шабла и Приморско, както и гаражите на Министерския съвет в София.

Общо новият доставчик на ток трябва да обслужва 14 партиди на обекти, ползващи електроенергия ниско и средно напрежение.

До участие в поръчката ще се допускат лицензирани от енергийния регулатор търговци на електроенергия и лицензирани координатори на балансираща група, които внесат 4500 лв. гаранция за участие в процедурата.

Източник: Mediapool.bg

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си