Продължава записването за Националния експертен семинар по обществени поръчки (гр. Банско, 27 февруари – 1 март, 2019 г.
Актуално

БУЛСТАТ става изцяло електронен от 2016 г.

Справките в регистъра също ще се правят изцяло електронно, но личните данни ще бъдат заличени

От догодина регистърът БУЛСТАТ става електронен. Директорът на Агенцията по вписванията Елена Маркова оповести, че за първи път се въвежда цялостна електронизация на процеса по регистрация. Така всички, които подлежат на регистрация, могат да подадат документите си от компютър, като удостоверят самоличността чрез електронен подпис.

Справките в регистъра също ще се правят изцяло електронно, като обаче личните данни ще бъдат заличени. Новите функционалности на регистъра БУЛСТАТ ще заработят след като в сила влязат промените в закона.

Облекчена ще е и процедурата за участниците в обществените поръчки. Освен това възложителите ще могат сами да правят справка в регистъра БУЛСТАТ за всички участници в процедурата. С новата система всеки регистриран в БУЛСТАТ ще има свое електронно досие, пише БТА.

От Агенцията по вписванията призоваха всички, които искат да направят справка в Търговския регистър или в новата система на БУЛСТАТ, да го правят електронно, а не да ходят до всеки от офисите на агенцията.

Източник: Pariteni.bg
Снимка: Capital.bg

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си