Актуално

Екипът на списание ЗОП+ с ново попълнение, топ експерт от Агенцията по обществени поръчки подсилва медията

Броени дни след настъпването на Новата година редакцията на ЗОП+ продължава да е на празнична вълна. Освен множеството знакови дни, повод за тържествата е и уникалният шанс като консултант на изданието да бъде привлечен специалист с дългогодишен опит и доказана висока експертиза в областта на обществените поръчки – г-н Валентин Панчев.

Прекрасен човек и опитен познавач на материята, г-н Панчев работи в системата на държавната администрация и конкретно в областта на обществените поръчки още от 2002 г. Той заема различни експертни и ръководни длъжности и въпреки някои предизвикателства, които му поднася професионалния път в това пълно с изпитания поприще, той нито за миг не се поддава на напрежението и остава верен на вътрешните си принципи, коректността в работата и човещината в отношенията с бивши и настоящи колеги. Достойнства, които най-верният съдник – времето, доказва по безапелационен начин.

Както припомнят запознати, през 2011 г. г-н Панчев става служител на Агенцията по обществени поръчки. Започнал на експертна длъжност, безспорните му качества и високи умения бързо биват оценени и той получава шанса да оглави сектора в АОП, отговорен за извършване на предварителен контрол на процедурите, финансирани с европейски средства. Г-н Панчев допринася изключително много за налагането на добри практики, високи стандарти за качество и организация на процесите, които да позволят справянето с непропорционални на наличния брой служители натоварвания и обеми от работа.

Г-н Валентин Панчев официално започна сътрудничеството си със ЗОП+ още декември миналата година. Той ще допринася за високото качество на предлагания продукт с аналитични статии и материали, както и с участия в обучителните събития на медията. Началото на дейността му като лектор бе поставено още в рамките на националния форум, посветен на новия ЗОП и други аспекти от възлагането, който се проведе от 9 до 11 декември в град Велинград. Там г-н Панчев представи новите правомощия на АОП в областта на предварителния контрол. Негов материал на същата тема очаквайте в следващите броеве на ЗОП+.

Присъединяването на г-н Панчев ще позволи да се реализира отдавна обмисляната идея за специализирана телефонна линия за консултации по обществени поръчки. Услугата, която предизвиква голям интерес в средите на практикуващите експерти, ще стартира до броени дни. Тя ще допълни съществуващата и в момента чат функция за обратна връзка и въпроси по прилагането на ЗОП. Очакваме заедно с г-н Панчев консултации на горещата телефонна линия да дава поне още един водещ експерт в областта на обществените поръчки. Най-вероятно това ще бъде г-н Ивайло Стоянов – автор на публикации в ЗОП+ и добре познат лектор по материята, част от професионалния път на който също е свързан с Агенцията по обществени поръчки.

Тясното сътрудничество с експерти от ранга на г-н Панчев ще даде възможност да бъдат поставени още по-амбициозни цели за новата година. Година, през която ЗОП+ ще поднесе много приятни изненади за всички свои читатели, партньори и приятели. Така списанието ще може категорично да се утвърди като водещо издание, подпомагащо експертите в областта на обществените поръчки в България. И както е прието да се казва в навечерието на Богоявление, нека реченото да бъде сторено!

Присъединете се към семейството на ЗОП+ и Вие!

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си