Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Новини

Европейската комисия ще публикува доклада за напредъка на България на 27 януари

Докладът на Европейската комисия за напредъка на България в сферите правосъдие и вътрешни работи ще бъде обявен на 27 януари, заяви говорител на комисията Кристиан Виганд, предаде БНР.

„Следващите ни доклади по Механизма за сътрудничество и проверка се очакват в края на януари, по план – на 27-ми, но знаете, че окончателно потвърждаваме графика на комисията едва на по-късен етап”, добави Виганд.

Механизмът за контрол бе въведен като условие в договорите на България и Румъния, за да се присъединят към ЕС през 2007 година. Оттогава Еврокомисията докладва на останалите правителства от съюза какви резултати постигат реформите на правителствата в София и Букурещ за да постигнат европейските стандарти за правова държава. В постоянен контакт сме с властите в Румъния и България, допълни говорителят Виганд, но не коментира подробности за съдържанието на доклада.

Тази седмица холандският посланик у нас Томас ван Оорсхот  заяви, че доклади ще има, докато България не изпълни всички критерии. Припомняме, че преди време посланикът на Великобритания Ема Топкинс у нас коментира, че в предстоящия доклад „Европейската комисия ще има критики, свързани борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Източници: Дневник, DartsNews

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си