СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА: Абонирайте се в периода 1 ноември - 10 декември 2019 г. и ще получите 10% отстъпка от цената за годишен абонамент! Списание "ЗОП ПЛЮС" на Вашите услуги и през 2020 година!
Актуално

33 млн. финансови корекции за общини по ПРСР

Близо 33 000 000 лв. са наложените финансови корекции на общини по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Това става ясно от писмен отговор на земеделския министър Десислава Танева до депутат от опозицията, пише Kmeta.bg.

Министър Танева обаче отказа да уточни кое е наложило налагането на санкции на общините заради проведените от тях обществени поръчки.

От нейния отговор стана ясно, че около 30 на сто от финансовите корекции са в размер на 100%, т.е. санкционираните общини е трябвало да заплатят изцяло за своя сметка т.нар. европейски проекти, които принципно се финансират с европейски средства.

Средният процент на финансовите корекции възлиза на около 15%. По принцип подобни санкции се налагат заради злоупотреби и нарушения при процедурите по обществени поръчки. В конкретния случай става въпрос за санкции, които българските власти са наложили.

Отделно, след одитни проверки от ЕК налагат допълнителни финансови корекции, които също се поемат от държавния бюджет.

Източник: Economic.bg

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си