Актуално

Стартира поръчката за изграждане на близо 10 км от АМ „Хемус“ между Ябланица и Боаза

Стартита тръжната процедура за инженеринг на близо 10 километра от автомагистрала „Хемус“ – участъкът между Ябланица и Боаза. Индикативната стойност на обществената поръчка е 80 милиона. лв. без ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение във всяка посока, всяка от тях с ширина 4 м., две ленти за спиране по 3 м., средна разделителна ивица – 2 метра, водещи ивици и банкети. Участъкът е проектиран за експлоатационна скорост от 140 км/ч.

Предвидено е изграждането на пет селскостопански подлеза, два селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница – Съева дупка. Ще бъде изградена и етапна връзка с път I-4 Коритна – Белокопитово за проектна скорост от 60 км/ч.

Неизградената част от автомагистрала “Хемус” започва от гр. Ябланица, на запад и завършва при с. Белокопитово, Шуменска област, на изток и е с дължина от около 252 км. Трасето на автомагистрала “Хемус” е част от Европейската пътна мрежа от връзката с коридор IV на запад до коридор IX в близост до Велико Търново.

Стартът на обществената поръчка „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на АМ „Хемус беше обявен в понеделник. Кандидатите могат да подават оферти до 22 август 2016 г., до 17,30 ч. Всички предложения ще бъдат отворени на 23 август, в 14 ч. и ще бъдат оценени спрямо основния критерии, които е икономически най-изгодна оферта. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Едно от основните изисквания е всеки участник в процедурата да има минимален общ оборот 100 млн. лв. без ДДС и не по-малко от 50 млн. от тях да са реализирани в сферата на строителството и ремонта на пътища. Крайната оценка на офертите ще се формира като сбор между предложена цена за изпълнение на проектантските работи (тежест 10 точки), предложена цена за изпълнение на СМР и допълнителните разходи (тежест 40 точки) и предложени единични цени за изпълнение на СМР (тежест 50 точки).

След стартиране на поръчката за строителство се очаква и нова поръчка за препроектиране на лот 1 от магистралата, включващ участъци 1 и 2 на трасето, което започва от връзката на изградената част от магистралата след гр. Ябланица и достига до пресичането с път II-35 (Никопол – Плевен – Ловеч – Троян – Кърнаре). Дължината му е около 59 км.

Източник: Expert.bg, Infrastructure.bg, Снимка: Economic.bg

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си