Актуално

Отлично премина първият интегрален обучителен курс по новите ЗОП и ППЗОП, организиран от ЗОП ПЛЮС

Като много успешен може да се определи иновативния формат на практическо обучение в областта на обществените поръчки, реализиран от ЗОП ПЛЮС в края на миналия месец. Тридневният интегрален тренинг се проведе между 28 и 30 септември в хотел “Двореца” в гр. Велинград. Събитието бе първо по рода си не само в календара на консултантското дружество, но и безпрецедентно като организация на обучителния процес в страната въобще. Потвърждение на казаното дойде както от факта, че за участие се записаха 120 експерти от цяла България, така и от позитивната обратна връзка, която дадоха участниците след преминаване на курса.

Характерното при интегралната схема на обучение е комбинирането на динамични презентационни модули с интензивни практически занимания. Така протече и есенното събитие във Велинград, като разглеждането на казуси, анализът по конкретен случай (case study) с попълване на документи и образци, дискусиите и работата по групи пренесоха участниците в реалната атмосфера на възлагането на обществени поръчки в съответствие с новите правила. Възприетият формат обещава да зададе нови стандарти в обучителните услуги по материята на обществените поръчки като ги доближи до най-добрите практики в бизнес средите.

Съществен принос за високото качество на крайния продукт даде и участието на цяла плеяда от лектори и подпомагащи обучението експерти, начело с г-н Ивайло Стоянов, главен секретар на НСЕОП и изявен консултант в областта и г-жа Антоанета Първанова – популярен обучител и експерт по обществени поръчки. Редом  с тях, като обучители по практическата част съдействаха и г-н Йордан Халаджов, зам.-председател на НСЕОП, г-жа Станислава Христова, директор на дирекция “Обществени поръчки” в ДФ “Земеделие”, както и г-н Валентин Панчев, експерт по обществени поръчки и консултант на Списание ЗОП+. Припомняме, че към екипа от преподаватели се присъединиха и добре познатите и уважавани в сектора юристи и експерти по ЗОП – г-жа Елена Димова и г-н Александър Александров.

Есенната програма на ЗОП ПЛЮС продължава със събития в столицата през октомври и ноември. Повече за тях може да научите тук.

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си