Актуално

ЕИПА и френската Школа по администрация ще обучават български държавни служители

Консорциум от Европейския институт по публична администрация (ЕИПА) и френската Национална школа по администрация (ЕНА) ще обучава наши държавни служители във връзка с ангажименти на България като държава членка на ЕС. Това съобщиха източници от държавната администрация.

Обединението от ЕИПА и ЕНА е определено за победител в поръчка с предмет „Обучения за подобряване капацитета на българската администрация за участие в процеса на вземане на решение в ЕС и изпълнение на ангажиментите на България“. Възложител е изпълнителният директор на Института по публична администрация (ИПА), а прогнозната стойност на поръчката е малко над 1,5 милиона лева.

На 12 декември решението за определяне на изпълнител и протоколите от работата на оценителната комисия бяха публикувани в профила на купувача и бяха изпратени до всички участници. След като изтекоха нормативните срокове за обжалване, от ИПА вече имат право да пристъпят и към сключване на договор. В процедурата оферти подадоха три участника, в това число два консорциума, като един от оферентите бе отстранен. Решенията и действията на възложителя не бяха обжалвани.

С експертизата си оценителната комисия подпомагаше и г-н Ивайло Стоянов, главен секретар на Националното сдружение на експертите по обществени поръчки, уважаван лектор и специалист по материята. Г-н Стоянов е сред основните консултанти на ЗОП ПЛЮС.

Припомняме, че предметът на договора обхваща разработване на обучителни програми и материали за обучения по четири теми. Изпълнителят на договора ще е ангажиран и със самото провеждане на обучения на общо 1740 служители от българската държавна администрация. Чрез обученията българските служители трябва да научат повече за законодателния процес в ЕС, правилата на документооборота, председателстването на срещи на работни групи и органи на Съвета на ЕС, както и други аспекти от функционирането на Съюза.

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си