Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Новини

Без сериозни нарушения в поръчките на МВР, има само забавяния в някои търгове

При проверката в МВР, разпоредена от служебния премиер Огнян Герджиков, няма открити сериозни нарушения. Констатирани са само проблеми, свързани основно със забавяне на обществени поръчки, каза днес по Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Той поясни, че забавените процедури са 31, като девет вече са пуснати.

Става дума за поръчки за усвояването на отпуснатите на България от Европейската комисия 160 млн. евро за справяне с миграционния натиск. „Сроковете са много съкратени. До 30 септември трябва да се усвоят средствата, иначе ще трябва да ги връщаме“, допълни Узунов.

В отговор на въпрос служебният министър на вътрешните работи, обяви че би могъл да работи с главния секретар на МВР. Той все пак уточни, че има забележки към работата на цялото професионално ръководство на министерството.

Узунов обобщи, че в МВР не са заети 5000 щатни места, парите не стигат, а техниката е стара. Той обеща за изборите с добра организация да се компенсират тези проблеми.

Във връзка с друга широко коментирана поръчка служебният министър обясни, че 12 км от оградата по границата в Хасковска област трябва да бъдат завършени към 31 май, а 15 км в Бургаска ще започнат да се строят, когато климатичните условия позволяват. „Надявам се два месеца след като започне изграждането, съоръжението да бъде завършено“.

Източник: Дневник (със съкращения)

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си