Включете се в следващото обучение на Списание "ЗОП+" – на 25 и 26 юли в х-л "Централ", гр. София! Очакваме ви!
Актуално

Консорциум начело с "ПСТ Груп" подаде най-ниска оферта за отсечка от "Хемус"

Всички чужди кандидати за изграждането на отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“ са отстранени от търга

Консорциумът „Хемус Изток-2016“ ДЗЗД с участници „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД предлага най-ниска цена за строителството на отсечката от магистрала „Хемус“ от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“ в посока Търговище, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Днес в Агенцията са отворени 4 ценови оферти. Документи в процедурата бяха подали осем участника.

Пътната агенция е елиминирала офертите на всички чуждестранни участници в търга, без значение дали са самостоятелни играчи, или в участие с български партньори в обединения. Не са отворени офертите на италианската „Асталди ЕС ПИ ЕЙ“ АД, „ИНЧ“ АД, ДЗЗД „Хемус Инженеринг 2“, в което участват „Пътища Пловдив“ АД, „АГРОМАХ“ ЕООД и „ОБЕРОСЛЕР КАВ. ПИЕТРО“ ООД, и ДЗЗД „АМ „Хемус“ Етап 3 2016“ с участници „АСИГНИЯ ИНФРАЕСТРУКТУРАС“ АД, „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД и „Логистика 21“ ЕООД.

Когато институцията публикува протокола на комисията, ще се види с какви мотиви са отхвърлени тези оферти.

„Хемус Изток-2016“ ДЗЗД предлага да изгради отсечката от магистралата за почти 100 млн. лева без ДДС.

Втората най-ниска оферта е на Обединение „Геопът Белокопитово“ с участници: „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД – малко под 117,5 млн. лева без ДДС.

ДЗЗД „Хемус 16320“, в което участват „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали – Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД, предлага да построи участъка за почти 119,8 млн. лева без ДДС.

Най-висока е офертата на Обединение „Хемус Лудогорие“, в което участват „Трейс Груп Холд“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД и „Пътно строителство“ АД – почти 130 млн. лева.

Обществената поръчка за изграждането на този участък от магистрала „Хемус“ беше обявена през лятото на миналата година. Индикативната му стойност е 133 млн. лева без ДДС.

Пътната агенция избра „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, в което участват „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД, да строи отсечката от Ябланица до Боаза. Търгът беше обжалван от пет фирми, като Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в полза на държавата. Чака се окончателното решение на Върховния административен съд по жалбата, преди да се пристъпи към подписването на договор.

За тази отсечка има и осигурено финансиране.

В момента тече търг и за препроектирането на участъка от „Хемус“ след Боаза до Плевен, за да се намали цената за строителството.

Източник: Investor.bg

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си