Заповядайте на някое от следващите ни обучения за изграждане на компетентности за електронно възлагане чрез платформата ЦАИС ЕОП, които ще се проведат на 11-13 март в Старосел, 20 март (специално за участници) и 9-10 април в София!
Новини

28 оферти за строежа на участъка от АМ „Струма“ с тунел „Железница“

28 са постъпилите оферти в откритата процедура за „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма“ Лот 3.1 Тунел „Железница“.Това съобщават на официалната си страница от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Индикативната стойност на поръчката е в рамзер на 250 млн. лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Обществената поръчка е разделена на 3 обособени позиции – за тунела, който ще е около 2 км и ще бъде най-дългият досега изграждан у нас (в момента рекордът се държи от тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“), и за пътя преди и след съоръжението.

От АПИ внасят уточнението, че обособяването на три части се прави, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на оперативната програма, от която се осигуряват основната част от средствата. Една от причините за търсенето на оптимална берзина е безуспешното финализиране на няколкото предходни процедури за възлагане строежа на ключовата инфраструктура.

Най-много оферти, 13, в настоящата поръчка са подадени за обособената позиция за изграждане на тунел „Железница“. Седем са желаещите да градят пътното платно преди тунела и осем – съоръженията и пътните платна след него.

Освен фирми от България, в това число най-големите в бранша, готови да се изправят пред предизвикателството са компании и консорциуми от Гърция, Турция, Чехия и Италия, някои от тях в съдружие с родни предприятия.

Пълният списък на участниците в процедурата може да бъде видян тук.

Източник: АПИ

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си