Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Минали броеве

Брой 12, 2017: РЕАЛИСТИЧНИ ПОЖЕЛАНИЯ

В заключителните дни на всяка година много от нас се обръщат назад към целите, поставени в нейното начало и правят преглед на отминаващите дванадесет месеца, оценявайки постигнатото и пропуснатото, съответно формирайки намерения и планове за предстоящата година. Това обаче, което рядко осъзнаваме е, че за да бъде наистина полезна такава ретроспекция, от ключово значение е доколко реалистични са били целите, които сме си поставили, доколко те наистина са отговаряли на автентичните ни потребности и приоритети, доколко са били израз на това, което наистина сме и е важно да развием у себе си. И това е така, защото само при такова съответствие съпоставянето на едни или други пожелания и реализирани или пропуснати желания може да ни даде реална представа за истинската стойност и значение на постигнатото от нас, за извървяния път, за нашата себереализация.

И за да напомним за тези принципи еднакво важни и за Коледните пожелания, и в живота по принцип, за водещ материал на заключителния брой за 2017 година избрахме статия, разглеждаща правилата за преодоляване на необичайно благоприятни оферти в процедури за възлагане на обществени поръчки. Аспект на възлагането, където преценката за реалистичността на обещаното е ключов фактор за крайната удовлетвореност. Както на ниво отделен възложител, така и за всички нас като цяло.

Поводи за преглед на поставени и обявени за постигнати цели във връзка с актуални за системата на обществените поръчки приоритети, както и размисли дали и в каква степен тези цели са наистина важните за ефективността на обществените поръчки, дава статията, посветена на участието на външни експерти при проверка на технически спецификации при възлагане на обществени поръчки, която също добавя стойност в броя.

И защото оценката на миналото винаги е свързана и с търсене на възможности за бъдещето, полезността на изданието допълваме с новия материал от поредицата, разглеждаща правилата за получаване на безвъзмездна финансова помощ, регламентирани в Закона за еврофондовете.

Неизменно е и присъствието на отговорите на Вашите въпроси по прилагане на ЗОП. Защото само когато сме заедно по-лесно можем да откриваме най-добрите решения по прилагане на правилата за възлагане на обществени поръчки и постигането на така желаното благосъстояние за обществото ни. Подкрепа и сътрудничество, които в дейността с нашите клиенти и партньори са факт вече толкова време. И надяваме се ще продължат да ни свързват по пътя към успеха и през новата година!

Приятно и ползотворно четене! И до нови срещи през идната по-здрава, изобилна и изпълнена с възможности 2018 година!

Приятно и ползотворно четене!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

РЕАЛИСТИЧНИ ПОЖЕЛАНИЯ

Актуални моменти при правилата за определяне на нерелно изгодни оферти съгласно действащото законодателство по обществени поръчки,  Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • Качество с помощ отвън: Особености на участието на външни експерти при проверка на технически спецификации при възлагане на обществени поръчки,
    Валентин Панчев
  • Евромъдрост от Темида: Правни насоки относно кандидатстването в процедура по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Закона за еврофондовете,
    Мирослава Георгиева
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0878 610 705 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2017-2018 И НОВИЯ ЕЛЕКТРОНЕН АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ „ЗОП ПЛЮС“, КОЙТО ЩЕ ПРЕДЛАГАМЕ ОТ 2018 ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си