Включете се в следващите обучения на Списание "ЗОП+" – на 30 и 31 май в София и на 5 и 7 юни в к.к. Слънчев бряг! Очакваме ви!
Актуално

Неправомерни поръчки за близо 8 милиона лева засекла АДФИ през четвъртото тримесечие на 2017 година

През четвъртото тримесечие на 2017 г. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила 125 финансови инспекции съобщиха от одитната институция.

В периода октомври-декември финансовите инспектори на Агенцията са проверили 361 обществени поръчки на обща стойност 546 952 830 лв.

Установени са 43 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки за 7 736 141 лв. За констатираните през тримесечието нарушения са съставени 164 акта за установяване на административни нарушения и 6 акта за начет.

Финансовите инспектори идентифицираха 24 „индикатора за измама“ по смисъла на § 1, т. 9 от Допълнителните разпоредби на Закона за държавна финансова инспекция.

За периода са били проверени: 3 изпълнителни агенции, 2 други агенции, едно енергийно дружество, 2 института, една жп компания, 2 спортни сдружения, 2 университета, 2 училища, една болница, 10 водоснабдителни предприятия, 4 областни администрации в страната и една районна в София и 73 общини.

Най-високата стойност от 200 млн. лв. на проверените обществените поръчки за последното тримесечие е за Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), сочи отчетът на АДФИ.

Повече за резултатите от финансовите инспекции можете да намерите  тук.

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си