Бъдете част от общността за експертна подкрепа на Списание "ЗОП ПЛЮС" и през 2020 година! Абонирайте се още днес, за да сте онлайн с обществените поръчки!
Минали обученияНовини

НАЦИОНАЛЕН ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР: Актуални предизвикателства при обществените поръчки (Пловдив, 21-23.III)

* НОРМАТИВНИ ПРОМЕНИ * ПРАКТИКА * ЧЕСТО ДОПУСКАНИ ГРЕШКИ *

* ФИНАНСОВИ КОРЕКЦИИ * ДИСКУСИИ *

гр. Пловдив, 21 – 23 март 2018 г.

СЛЕД ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС НА УЧАСТНИЦИТЕ В ПЪРВИЯ СЕМИНАР, ВКЛЮЧВАМЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЕМИНАР МОДУЛА НА Г-Н ИВАЙЛО СТОЯНОВ И Г-Н ВАЛЕНТИН ПАНЧЕВ, ПОСВЕТЕН НА ПОПЪЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ЕЕДОП И ПОДГОТОВКА ЗА РАБОТА С ЦАИС ЕОП. ПО ТЕМАТИКАТА НА ЕЛЕКТРОНИТЕ ПОРЪЧКИ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ И НОВИ ЛЕКТОРИ. ОЧАКВАЙТЕ ИЗНЕНАДИ!

Уважаеми колеги, скъпи приятели,

С влизане в сила на ЗОП и ППЗОП през 2016 г. страната ни изпълни ангажимента си да въведе в законодателство си изискванията на последното поколение европейски директиви в областта на обществени поръчки. Пълноценното навлизане на новите регламентации обаче ще се случи едва през настоящата 2018 г. Причините за това са както обичайния период на учене и “свикване” с новите правила и изясняване на “белите полета” в тях, така и реалното начало при задължителното електронизиране на много нови етапи при възлагането чрез централизираната електронна система, които ще се случат тази есен. А предизвикателствата далеч не се изчерпват с това.

За да допринесем за справяне с всички изпитания на полето на поръчките в годината, в която заставаме начело на ЕС, ние от ЗОП ПЛЮС решихме да свикаме под знамената на професионалния диалог, обмена на знания, опит и добри практики експерти от цяла България. За целта организираме национален обучителен семинар, на който да обсъдим и споделим новостите в нормативната уредба и практика, както и ефективните решения на въпросите, породени от вече въведените и очакваните да се въведат в практиката нови европейски правила за възлагане на поръчки.

Очакваме Ви!

ДОМАКИН НА ФОРУМА

ГРАНД ХОТЕЛ ПЛОВДИВ ****
гр. Пловдив
grandhotelplovdiv.bg

АКЦЕНТИ НА СЪБИТИЕТО

Събитието ще се проведе под формата на тематични модули, в рамките на които ще се разгледат ключовите предизвикателства в областта на обществените поръчки през знаковата за България, а и за материята на поръчките в страната ни 2018 година. Всеки модул ще включва няколко презентации по проблематиката, изнесени от лекторите, наситени с примери от практиката, както и време за дискусии, които ще пренесат участниците в реалната атмосфера на работата по възлагане на обществени поръчки.

ТЕМАТИЧНИ МОДУЛИ

СЛЕД ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС НА УЧАСТНИЦИТЕ В ПЪРВИЯ СЕМИНАР, ВКЛЮЧВАМЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЕМИНАР МОДУЛА НА Г-Н ИВАЙЛО СТОЯНОВ И Г-Н ВАЛЕНТИН ПАНЧЕВ, ПОСВЕТЕН НА ПОПЪЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ЕЕДОП И ПОДГОТОВКА ЗА РАБОТА С ЦАИС ЕОП. ПО ТЕМАТИКАТА НА ЕЛЕКТРОНИТЕ ПОРЪЧКИ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ И НОВИ ЛЕКТОРИ. ОЧАКВАЙТЕ ИЗНЕНАДИ!

Новости в нормативната уредба

 • Новите изключения в закона – общ преглед
 • Задълженията във връзка със спазване на трудовото законодателство
 • Завишените стойностни прагове по директиви, в сила от 1 януари 2018 г.

Управление на процесите при възлагане на поръчки

 • Прогнозиране, планиране, вътрешни правила, залагане и съблюдаване на необходимите срокове
 • Недопускане на разделяне при възлагане на поръчки

 “Белите полета” на закона

 • Основни предизвикателства при прилагане на действащите ЗОП и ППЗОП
 • Използване ресурсите на “трети лица” и подаване на ЕЕДОП

Често допускани грешки, контролна и съдебна практика

 • Практика от мониторинга на Агенцията обществени поръчки;
 • Актуални съдебни решения – практика наКЗК и ВАС;
 • Къде да сме най-внимателни – административно-наказателни състави.

Финансови корекции

 • Финансови корекции – превенция на възлагателните действия

ДИРЕКТНО ОТ ПАПКИТЕ НА ВЪРХОВНИЯ СЪД – КАКВА Е ПРАКТИКАТА НА ВАС ПО МАТЕРИЯТА НА ФИНАНСОВИТЕ КОРЕКЦИИ И КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕМ ТАКЪВ ИЗХОД ПРИ ПОРЪЧКИТЕ СИ

Електронно бъдеще на поръчките

 • Подготовка за използване на новата Единна електронна система за възлагане на обществени поръчки

ЛЕКТОРИ С ДЪЛГОГОДИШЕН ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ И ТОП АВТОРИ НА ЗОП+

ИВАЙЛО СТОЯНОВ –  главен секретар на Националното сдружение на експертите по обществени поръчки и консултант на списание „ЗОП+“
ВАЛЕНТИН ПАНЧЕВ – експерт по обществени поръчки и консултант на ЗОП+
МИРОСЛАВА ГЕОРГИЕВА – съдия от ВАС, VII отделение
ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ 

СТОЙНОСТТА НА ПЪЛЕН ТРЕНИНГ ПАКЕТ за участие е в размер на 590 лева за един участник. В цената е включена такса за участие, две нощувки в двойна стая, пълен пансион, кафе-паузи, обучителни материали, образец на ЕЕДОП, обявление и др. Доплащането за 2 нощувки в самостоятелна стая е в размер на 85 лв. ОТСТЪПКАТА за всеки следващ участник на заявителя е в размер на 20 лева. За АБОНАТИ на сп. “ЗОП ПЛЮС” допълнителна отстъпка в размер на 60 лева.

СТОЙНОСТТА НА ИКОНОМИЧЕН ПАКЕТ за участие само в учебните занятия без настаняване в хотел и изхранване е в размер на 350 лева за един участник.

Всеки участник ще получи удостоверение за поддържащо обучение по чл. 140, ал. 1, т. 8 от ППЗОП.

За да потвърдите участието си, моля изпратете заявка свободен текст на zopplus@gmail.com, съдържаща информация за броя на служителите, име и длъжност, избраното настаняване (единично или двойно), както и данни, необходими за фактура или използвайте електронната ни форма за записване по-долу.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ  

0878 610 705
e-mailzopplus@gmail.com
web:  www.zopplus.com

 

СЛЕД ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС НА УЧАСТНИЦИТЕ В ПЪРВИЯ СЕМИНАР, ВКЛЮЧВАМЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЕМИНАР МОДУЛА НА Г-Н ИВАЙЛО СТОЯНОВ И Г-Н ВАЛЕНТИН ПАНЧЕВ, ПОСВЕТЕН НА ПОПЪЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ЕЕДОП И ПОДГОТОВКА ЗА РАБОТА С ЦАИС ЕОП. ПО ТЕМАТИКАТА НА ЕЛЕКТРОНИТЕ ПОРЪЧКИ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ И НОВИ ЛЕКТОРИ. ОЧАКВАЙТЕ ИЗНЕНАДИ!

* Организаторите си запазват правото да извършват промени в програмата и определените лектори.
** Изразените от лекторите по време на обучението становища не ангажират никоя институция и представляват единствено тяхното лично експертно мнение, предназначено да подпомогне делегатите при законосъобразното и ефективно управление на процесите по възлагане на обществените поръчки и защита на обществения интерес.

Покажи повече
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си