Включете се в следващите обучения на Списание "ЗОП+" – на 30 и 31 май в София и на 5 и 7 юни в к.к. Слънчев бряг! Очакваме ви!
Минали броевеНовини

Брой 1, 2018: ГОДИНА НА ПРОМЕНИ

Очаква ни година на промени. Поводът да изберем тази фраза за лайтмотив на първия брой за новата година разбира се е заглавието на водещия материал и факта, че той прави преглед на нормативните изменения в правилата за възлагане, реализирани през отминалата година и половина.

Причината обаче да се спрем на тези думи, а и да изкажем подобно твърдение в началото на новата година, е друга. И тя е очакването, че именно през идните дванадесет месеца ще се случи пълното вкарване в употреба на новите правила в закона и правилника, които въведохме на 15.04.2016 г., за да транспонираме последното поколение европейски директиви.

Основание за подобна теза разбира се ни дава неминуемият период на “учене” и “свикване” с новите правила, който съпътства всяка една нормативна реформа. Този път това обаче се допълва и от факта, че тази година реално ще навлезат и изискваните от новите директиви дигитален обмен на информация и електронно осъществяване на много нови етапи от възлагането. А едновременно с това продължават да се случват и други промени в нормативната уредба. За да потвърдят максимата, че при обществените поръчки динамиката в правилата е постоянно явление.

Поради всички тези причини, събираме на страниците на този знаков брой преглед на промените в ЗОП и ППЗОП, станали факт след въвеждане на новите правила от 15.04.2016 г., с календар на измененията, които се очаква да се случат през новата година.

За да утвърдим този подход на преходност във времето, добавяме практическа статия, допълваща темата на миналия брой за писмените обосновки при необичайно благоприятни оферти. Както и текст, който като припомняне от миналото, освен че акцентира върху ключови правила при обособените позиции, припомня важното значение на навременността – както в методологическата, така и в консултантската подкрепа. Нещо, което е още по-валидно във времена на промени.

По традиция завършек на списанието дават нашите отговори на Вашите въпроси. Защото каквито и да са предизвикателствата, съпътстващи промените, те винаги могат да бъдат преодолени по-лесно при наличие на експертна подкрепа и човешка взаимопомощ.

Приятно и ползотворно четене! И на добър час през новата 2018!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ГОДИНА НА ПРОМЕНИ

Актуални моменти при правилата за определяне на нерелно изгодни оферти съгласно действащото законодателство по обществени поръчки,  Полина Цокова

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • Календар “ЗОП ПЛЮС”: Какви нормативни промени предстоят през 2018 година в областта на обществените поръчки
  • (Не)доказано добър: В допълнение за писмената обосновка при необичайно благоприятни оферти, ЗОП ПЛЮС
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0878 610 705 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2018 И НОВИЯ ЕЛЕКТРОНЕН АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ “ЗОП ПЛЮС”, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ОТ 2018 ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си