Актуални обученияАнонсиОбученияСеминари

СЕМИНАР: ПОРТУГАЛСКИЯТ ОПИТ ПРИ ВЪЗЛАГАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ (6-9 Октомври, Лисабон)

  ОБМЯНА НА ОПИТ И ДОБРИ ПРАКТИКИ ФИНАНСОВИ КОРЕКЦИИ Е-ПОРЪЧКИ И РАБОТА С ЦАИС ЕОП ДИСКУСИИ

6 – 9 ОКТОМВРИ

град ЛИСАБОН

РЕПУБЛИКА ПОРТУГАЛИЯ

Уважаеми колеги, скъпи приятели,

Превръщайки добрите практики в традиция и твърдо решени да продължим да подпомагаме експертите по обществени поръчки в тяхното професионално развитие, ние от ЗОП ПЛЮС организираме пореден международен семинар по материята – този път в гр. Лисабон, Португалия.

Както вече всички се убедихме, реализираната в момента реформа на Системата на обществените поръчки в България е не просто изпълнение на задължение за транспониране на европейски актове, а вече и система от реални действия в посока по-ефективно възлагане и ежедневна практика за всеки ангажиран с тази проблематика. Именно в такава ситуация, тази форма на обучение, базирана на обмен на европейски опит, предлага редица предимства на професионалистите, желаещи да надградят своето ноу-хау по един пълноценен и високо резултатен начин.

Представяйки последните новости в законодателството и практиката по неговото прилагане, събитието има два специализирани акцента – възлагането на поръчки с европейски средства и прилагането на правилата за електронните поръчки. Така освен че ще споделят опит със свои колеги от Португалия, всички участници ще научат най-важното при правилата за законосъобразно и ефективно разходване на средствата от европейските фондове, като същевременно придобият знания и умения за работата с електронен ЕЕДОП и Централизираната електронна система ЦАИС ЕОП на АОП.

Присъединете се и Вие!

Свалете поканата от тук!

Очаквайте скоро и пълната програма!

АКЦЕНТИ НА СЪБИТИЕТО

Събитието ще се проведе под формата на ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ И ОБМЯНА НА ДОБРИ ПРАКТИКИ, в рамките на които ще се разгледат ключовите предизвикателства в областта на обществените поръчки в ЕС от задължителното въвеждане на ЕЕДОП в електронен вид и електронните обществени поръчки, както и практическото прилагане на новото поколение европейски директиви в контекста на правилата за разходване на средствата от европейските фондове. Обучението ще включва презентации по проблематиката, наситени с примери от практиката в Португалия и България, посещение на правителствени институции, заети с управлението на обществените поръчки в португалската столица, разглеждане на опита на Португалия при разходването на европейски средства и налагането на финансови корекции, както и време за дискусии, които ще пренесат участниците в реалната атмосфера на работата по възлагане на обществени поръчки. Специален обучителен модул ще бъде посветен на прилагането на Директива 2014/25/ЕС и спецификите на секторното възлагане, представени през гледната точка на секторен възложител от Република Португалия.

ЛЕКТОРИ С ДЪЛГОГОДИШЕН ПРАКТИЧЕСКИ ОПИТ И ТОП АВТОРИ НА ЗОП+

ИВАЙЛО СТОЯНОВ –  юрист, главен секретар на Националното сдружение на експертите по обществени поръчки и консултант на списание „ЗОП+“
АНА ВИЕЙРА – ръководител „Планиране и контрол на системата за обществени поръчки“, Правителствена служба за споделени услуги (eSPap), www.espap.pt

ТЕМИ НА СЕМИНАРА

  • Португалският опит при възлагане на обществени поръчки със средства от фондовете на ЕС – законодателство, въвеждане на новите директиви, практика, решения;
  • Актуална съдебна практика в областта на обществените поръчки;
  • Финансови корекции – превенция на възлагателни действия;
  • Електронно възлагане на обществени поръчки – новите правила на практика;
  • Подаване на ЕЕДОП в електронен вид;
  • Работа със Системата на АОП за електронни поръчки (ЦАИС ЕОП);
  • Електронно бъдеще на поръчките.
  • СПЕЦИАЛЕН АКЦЕНТ: Практика по прилагане на Директива 2014/25/ЕС и спецификите на секторното възлагане от страна на секторен възложител от Република Португалия

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ 

Стойността на ОБУЧИТЕЛНИЯ пакет е в размер на 1700,00 лв. за един участник. В цената е включена такса за участие, 3 (три) нощувки в двойна стая с включена закуска и вечеря, в т.ч. официална работна вечеря, презентационни материали, двупосочен самолетен билет София – Лисабон – София с включен ръчен багаж, трансфер от и до летището, програма за опознаване на културните ценности, за всеки участник ще бъдат подсигурени слушалки за превод на български език. Логистиката на събитието ще бъде реализирана от лицензиран туроператор. Наш представител ще бъде постоянно на Ваше разположение!

За участниците ще бъдат организирани работни посещения в португалски институции и срещи с ръководители и експерти в областта на обществените поръчки и управлението на европейски средства!

Доплащането за 3 (три) нощувки в самостоятелна стая е в размер на 200,00 лв. Доплащане за чекиран багаж в двете посоки е в размер на 200,00 лв. За да потвърдите участието си, моля изпратете заявка свободен текст на zopplus@gmail.com, съдържаща информация за броя на служителите, име и длъжност, избраното настаняване (единично или двойно), както и данни, необходими за фактура или използвайте електронната ни форма за записване по-полу.

ВАЖНО! Всички плащания за обучението в гр. Лисабон, следва да бъдат извършени към туроперсторската фирма, която осъществява логистиката на обучението и след предоставяне на фактура. За повече информация, моля свържете се с нас!

 

Талон за заявка

МОЛЯ ВЪВЕДЕТЕ СЛЕДНИТЕ ДАННИ:

ДАННИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ФАКТУРА:

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ  

0878 610 705
e-mailzopplus@gmail.com
web:  www.zopplus.com

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си