Новини

Септемврийският ЗОП+ вече е готов, калейдоскоп от полезни материали на страниците на списанието

Колеги и скъпи приятели,

имаме удоволствието да обявим, че броят на списание ЗОП+ за месец септември вече излезе от печат и е на финалната права от пътя си към своите многобройни читатели и почитатели. Така проектът ни ще може да осъществи мисията си и да даде своя принос към прозрачността, трансфера на знания и подкрепата за професионалното развитие на ангажираните с материята на възлагането на обществени поръчки. А и за пореден път да покаже, че ЗОП ПЛЮС означава обществени поръчки със знак плюс!

За да сме в тон с актуалните есенни тенденции, а и за да бъдем максимално полезни на професионалната общност, ние от ЗОП+ решихме броят за септември също да е тематично разнообразен и да включва материали, които могат да донесат плюсове в различни аспекти от работата на експертите по обществени поръчки.

Начело на изданието поставихме статията на г-н Петър Петров, която разяснява кога договорът за обществена поръчка може да се дефинира и като договор за обработване на лични данни по смисъла на Общия регламент относно защита на данните. Текстът е своеобразно продължение на предишния материал на автора, поместен в бр. 7 на сп. ЗОП+, който ни въведе в основните положения на толкова актуалния режим на защита на личните данни и спецификите на неговото съблюдаване при възлагане на обществени поръчки.

Много практически ползи за колегите очакваме да донесе и материалът, посветен на възлагането на обществени поръчки с обособени позиции съобразно изискванията на действащата нормативна уредба. Потвърждавайки репутацията си на водещ експерт по тази проблематика, авторът г-жа Антоанета Първанова с вещина разяснява базисните нормативни постановки, като в типичен стил чрез много и разнообразни примери внася така необходимата яснота в лабиринта от разпоредби относно лотовете и тяхното използване за максимално ефективно разходване на публичните средства.

Безспорна стойност към броя добавя и анализът на г-жа Полина Цокова, който разглежда ключови казуси от практиката на КЗК и хвърля светлина върху сложните пресечни точки на ЗОП и правилата на конкуренцията по отношение на определянето на цените при преводаческите услуги. Защото процедурите за възлагане на поръчки не са просто състезание на обещания, имащо за цел завоюване на първото място и привличане на индивидуални изгоди, а и гаранция за спазване на определени правила в името на общия ни просперитет.

В броя задължително включваме и подборка от високо ценените становища на консултантската ни организация, изразени по запитвания на нашите читатели, клиенти и партньори. За да утвърдим диалога, взаимопомощта и професионалното уважение като основни ценности, които убедено вярваме, могат да допринесат за по-оптимално възлагане на обществени поръчки както за отделните субекти, така и за системата като цяло. Нещо, от което особено много се нуждаем в сегашните времена на мащабен преход в приложимите правила и практики по тяхното прилагане.

Новият брой вече ви очаква! Приятно и ползотворно четене!

От Екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ
ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА: Кога договорът за обществена поръчка може да се дефинира и като договор за обработване на лични данни по смисъла на Общия регламент относно защита на данните, Петър Петров

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • НАМЕРЕНО В ПРЕВОДА: Оферираните цени във връзка с обществени поръчки и правилата на конкуренцията в работата на преводаческите агенции, Полина Цокова
  • ЗАЕДНО И ПООТДЕЛНО: Същност и начини на възлагане на обособени позиции, Антоанета Първанова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0878 610 705 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2019 И ЕЛЕКТРОННИЯ АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ “ЗОП ПЛЮС”, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си