Успешно и при висок интерес приключи първото по рода си практическо обучение за работа с платформата за електронно възлагане ЦАИС ЕОП, проведено на 18 и 19 април в София. Очакваме ви на следващите обучителни събития на Списание "ЗОП+"!
Анонси

ЗОП+ посреща промените в правилата за възлагане на поръчки с Есенна обучителна програма

С наближаване на есента, експертите по обществени поръчки очакват с нарастващо вълнение старта на централизираната система за възлагане на електронни поръчки. Едно друго събитие обаче също ангажира вниманието на професионалната общност – началото на Есенната обучителна програма на ЗОП ПЛЮС.

Специално проектираната тренинг програма е отговорът ни на изпитанията, пред които ще бъдат изправени всички, ангажирани с материята на поръчките в последните месеци на настоящата година. Серията от обучителни събития ще бъде реализирана през месец октомври и ще събере в различни локации експерти от цялата страна, които ще обменят и обединят знания и умения, за да можем всички заедно да се справим с навлизането на новите правила и практики при разходването на публични ресурси.

Есенната програма цели да посрещне нуждите от специализирани обучения, които да подготвят прехода към новите изисквания на закона и секторните политики, идващи в резултат от мащабните реформи в системата на поръчките. Припомняме, че с тези промени страната ни въвежда на практика нещо, за което се говори отдавна, но този път е поето и като ангажимент пред Европейския съюз – пълноценно дигитално възлагане на обществени поръчки. Понятие, за което вече се убеждаваме, че далеч надхвърля възприетото вече в работата на възложителите електронно обявяване, като изисква електронно осъществяване на редица други етапи от цикъла на възлагане като планиране, изпращане и разглеждане на оферта, фактуриране и др.

Основно събитие в рамките на Есенната обучителна програма е семинарът „Експертно за електронните поръчки и промените в ЗОП”, който ще се проведе на 18 и 19 октомври в София. На него водещи национални експерти по ЗОП ще представят оптимален микс от компетентности – знания за новите правила и умения за тяхното прилагане, включително посредством работа в дигитална среда. Това обещава да даде на всички участници инструментариума за справяне по най-добрия начин с новите правила и практики в областта на обществените поръчки, които ще трябва да случим още след броени дни. Акценти на събитието са генерирането и подаването на еЕЕДОП, съответно функциите и особеностите при работа с новата единна система за електрони поръчки (ЦАИС ЕОП). Като основни теми в програмата присъстват и всички други актуални предизвикателства в работата по ЗОП, в това число последните промени в законодателството, често допусканите грешки и практическата работа с документи.

Кулминацията на „Есенна програма по обществени поръчки 2018“ се предвижда да бъде третото обучение – Националния експертен семинар по обществени поръчки, който ще се проведе от 24 до 26 октомври в най-новия хотел в град Велинград – „Инфинити и Спа Парк“. С това обучително събитие от ЗОП ПЛЮС възнамеряваме да съберем в една от най-предпочитаните тренинг дестинации експерти от цялата страна, за да да обсъдим и споделим новостите в нормативната уредба и практика, както и да обменим ноу-хау, опит и ефективни решения на въпросите, породени от въведените и въвежданите нови правила при разходването на публичния ресурс. Промените в законодателството, управлението на процесите на възлагане, ориентирането сред „белите полета“ на закона, избягване на „капаните“ на най-често допусканите грешки и разбира се всичко необходимо в областта на електронните поръчки – тези и още актуални теми може да сте сигурни, че ще намерите в програмата на това тридневно изнесено обучение. Специално внимание ще бъде отделено на въпросите, свързани с последния проект за промяна на ЗОП, предстоящото електронно възлагане, новите административно-наказателни разпоредби и много други.

Националният семинар ще се проведе във вече доказалия се формат, станал запазена марка на ЗОП ПЛЮС – тематични модули, в рамките на които ще се разгледат ключовите предизвикателства в областта на обществените поръчки, актуални към последното тримесечие на 2018 година. Всеки модул ще включва няколко презентации по проблематиката, изнесени от солиден лекторски състав от доказани професионалисти. Динамичният и интерактивен трансфер на знания и умения ще бъде наситен с примери от практиката и сесии „въпроси и отговори“. Предвидени са време за дискусии и практическа работа, които ще пренесат участниците в реалната атмосфера на работата по възлагане на обществени поръчки. И ще направят така, че да се върнат в работното си ежедневие по-уверени и готови за справяне с винаги пълните с изненади лабиринти на ЗОП и ППЗОП.

Повече за обученията от “Есенна програма по обществени поръчки 2018”, конкретните теми, които ще бъдат разгледани и програмите на отделните събития, може да научите тук.

Включете се в “Есенна програма по обществени поръчки 2018”, станете активна част от промените още днес! Очакваме Ви!

 

 

 

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си