Списание "ЗОП+" ви кани на ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ: Електронно възлагане и нови моменти в законодателството по обществени поръчки (гр. София, 18-19 април, 2019 г.). На събитието за първи път ще се проведе ПРАКТИЧЕСКА СИМУЛАЦИЯ НА РАБОТА С ЦАИС ЕОП! Очакваме ви!
Актуално

АОП публикува за обсъждане доклад от проучване на пазара на зелени поръчки

Агенцията по обществени поръчки предостави за публично обсъждане проект на аналитичен Доклад за проучване и прогнозиране потенциала на националния пазар на „зелени“ обществени поръчки. От анонса, качен на Интернет сайта на ведомството, става ясно, че въпросният документ е първи етап от изпълнението на обществена поръчка с едноименен предмет, която се реализира по проект със швейцарско финансиране.

Припомняме, че АОП е бенефициент и изпълнява проект „Методическа подкрепа за развитието на „зелените“ обществени поръчки в България“. Финансирането за инициативата е осъществено по приоритетна ос 3 „Частен сектор“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

От институцията уточняват, че след приключване на публичното обсъждане изведените в Доклада резултати ще бъдат предпоставката за изготвяне на Практическо помагало за възлагане на „зелени“ обществени поръчки (Етап 2). В Помагалото по всяка приета продуктова група ще бъдат предложени примерни технически изисквания/спецификации, критерии за подбор и методики за оценка, които възложителите ще могат да използват при възлагане на „зелени“ обществени поръчки.

Коментари и предложения могат да се изпращат на електронен адрес aop@aop.bg в срок до 02.10.2018 г. От Агенцията посочват, че си запазват правото на преценка относно приемане на предложенията и предлагане отразяването им в окончателния вариант на Доклада.

Със съдържанието на документа може да се запознаете тук.

Източник: АОП

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си