Включете се в следващото обучение на Списание "ЗОП+" – на 25 и 26 юли в х-л "Централ", гр. София! Очакваме ви!
Актуално

АОП публикува за обсъждане доклад от проучване на пазара на зелени поръчки

Агенцията по обществени поръчки предостави за публично обсъждане проект на аналитичен Доклад за проучване и прогнозиране потенциала на националния пазар на „зелени“ обществени поръчки. От анонса, качен на Интернет сайта на ведомството, става ясно, че въпросният документ е първи етап от изпълнението на обществена поръчка с едноименен предмет, която се реализира по проект със швейцарско финансиране.

Припомняме, че АОП е бенефициент и изпълнява проект „Методическа подкрепа за развитието на „зелените“ обществени поръчки в България“. Финансирането за инициативата е осъществено по приоритетна ос 3 „Частен сектор“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

От институцията уточняват, че след приключване на публичното обсъждане изведените в Доклада резултати ще бъдат предпоставката за изготвяне на Практическо помагало за възлагане на „зелени“ обществени поръчки (Етап 2). В Помагалото по всяка приета продуктова група ще бъдат предложени примерни технически изисквания/спецификации, критерии за подбор и методики за оценка, които възложителите ще могат да използват при възлагане на „зелени“ обществени поръчки.

Коментари и предложения могат да се изпращат на електронен адрес aop@aop.bg в срок до 02.10.2018 г. От Агенцията посочват, че си запазват правото на преценка относно приемане на предложенията и предлагане отразяването им в окончателния вариант на Доклада.

Със съдържанието на документа може да се запознаете тук.

Източник: АОП

Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си