Включете се в следващото обучение на Списание "ЗОП+" – на 25 и 26 юли в х-л "Централ", гр. София! Очакваме ви!
Минали броеве

Брой 1, 2019: ПРОЗРАЧЕН ИЗБОР

В началните мигове на новата година, използваме блажения момент на тишина, разделящ празничната шумотевица на вчерашния и познатия делови ритъм на утрешния ден, за да пожелаем здраве и изобилие на всички наши колеги, партньори и читатели.

Нека заедно да изберем с мислите и делата си идните 12 месеца да носят знак ПЛЮС за всички важни за нас начинания и да ни изведат на пътя на успеха – за всекиго личен и различен, но все така свързан с просперитет, разгръщане, хармония и удовлетворение. И нека там, където пътищата ни, лични или професионални, се пресекат, да виждаме именно това, което ни събира и с уважение към различността да си помагаме и умножаваме общото благополучие, вървейки заедно към желаното от нас бъдеще! За работата по ЗОП, за цялото ни общество, за България!

А какво по-добро пожелание за бъдещи успехи от това да си направим един наистина полезен подарък с дебютния брой на сп. ЗОП ПЛЮС за 2019 година.

Отправяйки изпълнен с позитивни очаквания поглед към, надяваме се, все по-ясното и безоблачно близко бъдеще на обществените поръчки в страната ни, избрахме за водещ материал статията, посветена на публикуването на информация за обществени поръчки след промените в нормативната уредба, реализирани с измененията на ЗОП, обнародвани в ДВ, бр. 86 от 2018 г. По този начин не само подчертаваме значението на прозрачността при разходването на публични средства, но и спазваме ангажимента, поет към нашите читатели, да поместваме практически ориентирани материали, разглеждащи ключови моменти от измененията на действащите правила, дошли с поредните редакции в Закона за обществените поръчки.

А за да бъде погледът в бъдещето основан и на мъдростта от научените поуки от миналото, място в изданието отредихме и на аналитичния преглед на ключови решения и определения на Върховния административен съд. Защото както непрестанно се убеждаваме през последните години, в условията на постоянно изменяна нормативна уредба в сектора, в редица случаи именно съдебната практика, особено тази, скрепена с печата, професионализма и репутацията на върховните магистрати от ВАС, ни дава търсените решения на заплетени казуси, породени от празноти в разпоредбите на закона и/или тяхното противоречиво тълкуване и прилагане. Решения, които за повечето колеги са онзи източник на яснота и правна сигурност, който всички експерти по обществени поръчки биха желали неизменно да съпътства тяхната работа.

Много за връзката между миналото и бъдещето на Системата на обществените поръчки в България ни казва и поместеният в списанието обобщителен анализ на резултатите от месечната ни онлайн анкета от последните няколко месеца. За която времето доказа, че отлично улавя пулса на събитията и динамиката в настроенията на експертите по ЗОП.

По традиция, запазено място в броя имат и отговорите на въпроси от практиката, поставени от нашите читатели и клиенти. За да потвърдим, че продължаваме да следваме мисията да подпомагаме и обединяваме професионалистите в обществените поръчки, като заедно преодоляваме изпитанията при възлагането, споделяме опит и се подкрепяме. Утвърждавайки не само знанията и уменията за справяне с правни, икономически и инженерни казуси, но и професионализма, диалогичността и колективните ценности в общността на ангажираните с материята на ЗОП.

Приятно и ползотворно четене на всички настоящи и бъдещи читатели на ЗОП+! И да е много успешна и изобилна новата 2019 година за всички нас!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРОЗРАЧЕН ИЗБОР

Публикуването на информация за обществени поръчки след промените в нормативната уредба, реализирани с измененията на ЗОП, обнародвани в ДВ, бр. 86 от 2018 г.,

ЗОП+

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • НОВИНА НА ФОКУС: Стартира обществено обсъждане на промените в ППЗОП
  • БАРОМЕТЪР ЗОП ПЛЮС: Критични настроения в експертната общност в навечерието на мащабните  реформи, планирани за 2019 г.,
    ЗОП+
  • ПОМОЩ ОТ ТЕМИДА: Полезни примери от съдебни решения и определения на Върховния административен съд, Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2019 И ЕЛЕКТРОННИЯ АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ “ЗОП ПЛЮС”, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си