Бъдете част от общността за експертна подкрепа на Списание "ЗОП ПЛЮС" и през 2020 година! Абонирайте се още днес, за да сте онлайн с обществените поръчки!
Минали броеве

Брой 1, 2019: ПРОЗРАЧЕН ИЗБОР

В началните мигове на новата година, използваме блажения момент на тишина, разделящ празничната шумотевица на вчерашния и познатия делови ритъм на утрешния ден, за да пожелаем здраве и изобилие на всички наши колеги, партньори и читатели.

Нека заедно да изберем с мислите и делата си идните 12 месеца да носят знак ПЛЮС за всички важни за нас начинания и да ни изведат на пътя на успеха – за всекиго личен и различен, но все така свързан с просперитет, разгръщане, хармония и удовлетворение. И нека там, където пътищата ни, лични или професионални, се пресекат, да виждаме именно това, което ни събира и с уважение към различността да си помагаме и умножаваме общото благополучие, вървейки заедно към желаното от нас бъдеще! За работата по ЗОП, за цялото ни общество, за България!

А какво по-добро пожелание за бъдещи успехи от това да си направим един наистина полезен подарък с дебютния брой на сп. ЗОП ПЛЮС за 2019 година.

Отправяйки изпълнен с позитивни очаквания поглед към, надяваме се, все по-ясното и безоблачно близко бъдеще на обществените поръчки в страната ни, избрахме за водещ материал статията, посветена на публикуването на информация за обществени поръчки след промените в нормативната уредба, реализирани с измененията на ЗОП, обнародвани в ДВ, бр. 86 от 2018 г. По този начин не само подчертаваме значението на прозрачността при разходването на публични средства, но и спазваме ангажимента, поет към нашите читатели, да поместваме практически ориентирани материали, разглеждащи ключови моменти от измененията на действащите правила, дошли с поредните редакции в Закона за обществените поръчки.

А за да бъде погледът в бъдещето основан и на мъдростта от научените поуки от миналото, място в изданието отредихме и на аналитичния преглед на ключови решения и определения на Върховния административен съд. Защото както непрестанно се убеждаваме през последните години, в условията на постоянно изменяна нормативна уредба в сектора, в редица случаи именно съдебната практика, особено тази, скрепена с печата, професионализма и репутацията на върховните магистрати от ВАС, ни дава търсените решения на заплетени казуси, породени от празноти в разпоредбите на закона и/или тяхното противоречиво тълкуване и прилагане. Решения, които за повечето колеги са онзи източник на яснота и правна сигурност, който всички експерти по обществени поръчки биха желали неизменно да съпътства тяхната работа.

Много за връзката между миналото и бъдещето на Системата на обществените поръчки в България ни казва и поместеният в списанието обобщителен анализ на резултатите от месечната ни онлайн анкета от последните няколко месеца. За която времето доказа, че отлично улавя пулса на събитията и динамиката в настроенията на експертите по ЗОП.

По традиция, запазено място в броя имат и отговорите на въпроси от практиката, поставени от нашите читатели и клиенти. За да потвърдим, че продължаваме да следваме мисията да подпомагаме и обединяваме професионалистите в обществените поръчки, като заедно преодоляваме изпитанията при възлагането, споделяме опит и се подкрепяме. Утвърждавайки не само знанията и уменията за справяне с правни, икономически и инженерни казуси, но и професионализма, диалогичността и колективните ценности в общността на ангажираните с материята на ЗОП.

Приятно и ползотворно четене на всички настоящи и бъдещи читатели на ЗОП+! И да е много успешна и изобилна новата 2019 година за всички нас!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРОЗРАЧЕН ИЗБОР

Публикуването на информация за обществени поръчки след промените в нормативната уредба, реализирани с измененията на ЗОП, обнародвани в ДВ, бр. 86 от 2018 г.,

ЗОП+

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • НОВИНА НА ФОКУС: Стартира обществено обсъждане на промените в ППЗОП
  • БАРОМЕТЪР ЗОП ПЛЮС: Критични настроения в експертната общност в навечерието на мащабните  реформи, планирани за 2019 г.,
    ЗОП+
  • ПОМОЩ ОТ ТЕМИДА: Полезни примери от съдебни решения и определения на Върховния административен съд, Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2019 И ЕЛЕКТРОННИЯ АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ „ЗОП ПЛЮС“, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си