Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Минали броеве

Брой 3, 2019: ДВОЙНА ПРОМЯНА

Както вече е широко известно, в бр. 17 на Държавен вестник от 26.02.2019 г. беше обнародвано ПМС №30 от 20 февруари 2019 г. за приемане на Наредба за външните експерти при предварителен контрол на обществени поръчки. С акта, приет от Правителството на 13 февруари, бяха направени и дълго очакваните изменения и допълнения в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП).

Именно тези нормативни промени избрахме да са в центъра на мартенския брой на изданието. Правим това като поместваме ексклузивна статия с автор г-н Ивайло Стоянов, специално фокусирана върху променените текстове от Правилника. В материала си нашият основен консултант по ЗОП не само прави аналитичен преглед на промените, но и от позицията на водещ специалист по материята с дългогодишен опит в системата, представя на вниманието на читателите ценни коментари и бележки, които могат да се окажат от голяма полза за всички практици в областта на обществените поръчки. Като главен секретар на НСЕОП, г-н Стоянов ни представя и ключови моменти от предложенията на професионалната общност, лансирани от Сдружението в рамките на общественото обсъждане на тези промени в ППЗОП. Предложения, които по мнението на мнозина чертаят перспективите за бъдещото развитие на законодателството в сектора и системата на поръчките като цяло.

Докато свикваме с поредните мащабни изменения и допълнения в законодателството по обществени поръчки, породили действие през месец март тази година, и се настройваме и подготвяме за прехода към електронно възлагане на обществени поръчки, планиран за есента с влизане в сила на задължението за използване на централизираната платформа ЦАИС ЕОП, практиката не забавя нито за миг своя ход и предизвикателствата при прилагане на ЗОП и ППЗОП неизменно съпътстват ежедневната работа на всички професионално ангажирани с тази материя. Затова в броя отделяме подобаващо място и на актуалните събития от обучителната програма на списание “ЗОП+”.

Броят допълват няколко важни анонса и разбира се популярната рубрика с отговорите на запитвания по прилагане на ЗОП и ППЗОП.

Приятно и ползотворно четене на всички настоящи и бъдещи читатели на ЗОП+!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ДВОЙНА ПРОМЯНА

Аналитичен коментар на промените в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки, обнародвани в ДВ, бр.17 от 26.02.2019 г.,

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ЗОП ПЛЮС КОМПАС: Системата на ЕК за електронен ЕЕДОП спира до месец, готовността на националната услуга под въпрос
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2019 И ЕЛЕКТРОННИЯ АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ „ЗОП ПЛЮС“, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си