Включете се в следващото обучение на Списание "ЗОП+" – на 25 и 26 юли в х-л "Централ", гр. София! Очакваме ви!
Минали броеве

Брой 3, 2019: ДВОЙНА ПРОМЯНА

Както вече е широко известно, в бр. 17 на Държавен вестник от 26.02.2019 г. беше обнародвано ПМС №30 от 20 февруари 2019 г. за приемане на Наредба за външните експерти при предварителен контрол на обществени поръчки. С акта, приет от Правителството на 13 февруари, бяха направени и дълго очакваните изменения и допълнения в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП).

Именно тези нормативни промени избрахме да са в центъра на мартенския брой на изданието. Правим това като поместваме ексклузивна статия с автор г-н Ивайло Стоянов, специално фокусирана върху променените текстове от Правилника. В материала си нашият основен консултант по ЗОП не само прави аналитичен преглед на промените, но и от позицията на водещ специалист по материята с дългогодишен опит в системата, представя на вниманието на читателите ценни коментари и бележки, които могат да се окажат от голяма полза за всички практици в областта на обществените поръчки. Като главен секретар на НСЕОП, г-н Стоянов ни представя и ключови моменти от предложенията на професионалната общност, лансирани от Сдружението в рамките на общественото обсъждане на тези промени в ППЗОП. Предложения, които по мнението на мнозина чертаят перспективите за бъдещото развитие на законодателството в сектора и системата на поръчките като цяло.

Докато свикваме с поредните мащабни изменения и допълнения в законодателството по обществени поръчки, породили действие през месец март тази година, и се настройваме и подготвяме за прехода към електронно възлагане на обществени поръчки, планиран за есента с влизане в сила на задължението за използване на централизираната платформа ЦАИС ЕОП, практиката не забавя нито за миг своя ход и предизвикателствата при прилагане на ЗОП и ППЗОП неизменно съпътстват ежедневната работа на всички професионално ангажирани с тази материя. Затова в броя отделяме подобаващо място и на актуалните събития от обучителната програма на списание “ЗОП+”.

Броят допълват няколко важни анонса и разбира се популярната рубрика с отговорите на запитвания по прилагане на ЗОП и ППЗОП.

Приятно и ползотворно четене на всички настоящи и бъдещи читатели на ЗОП+!

От екипа на ЗОП ПЛЮС


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ДВОЙНА ПРОМЯНА

Аналитичен коментар на промените в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки, обнародвани в ДВ, бр.17 от 26.02.2019 г.,

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ЗОП ПЛЮС КОМПАС: Системата на ЕК за електронен ЕЕДОП спира до месец, готовността на националната услуга под въпрос
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете списание ЗОП+ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки, може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com.

ПОВЕЧЕ ЗА УСЛОВИЯТА НА АБОНАМЕНТНА КАМПАНИЯ 2019 И ЕЛЕКТРОННИЯ АБОНАМЕНТ ЗА СПИСАНИЕ “ЗОП ПЛЮС”, КОЙТО ПРЕДЛАГАМЕ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА, ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си