Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Анонси

Поради големия интерес публикуваме новия материал за разделянето на поръчки за проектиране

Поради много големия интерес и множеството запитвания от страна на наши читатели и колеги, публикуваме водещия материал от новия ноемврийски брой на списанието. Анализът на г-н Ивайло Стоянов е посветен на един от най-щекотливите казуси по ЗОП – този за преценката за сходство в предмета на обществени поръчки за строителство и свързани с него услуги, в частност проектантските такива.

Във фокуса на този текст, продължение на серия от материали под вече популярното заглавие „Разделяй и владей“, е едно от последните решения на ВАС по посочената проблематика, което представлява истински пробив в националния прочит на забраната на неправомерното разделяне на обществени поръчки. Освен преглед и експертен коментар на въпросното решение, авторът представя на нашето внимание и обобщение на аргументите в подкрепа на тезата си за отделното възлагане на различни поръчки за проектиране, която във времето неотклонно е защитавал.

В допълнение ще оповестим и това, че г-н Стоянов ще представи решението и в рамките на предизвикалия широк отзвук в професионалната общност национален семинар на Списание “ЗОП ПЛЮС”, който ще се проведе между 4 и 6 декември в гр. Банско.

С новия материал може да се запознаете тук!

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си