За осигуряване на необходимата помощ в усложнената ситуация, до края на април Горещата телефонна линия 0700 20680 ще работи в подкрепа на всички експерти по обществени поръчки! Защото сме по-силни заедно!  
Новини

АЕЦ Козлодуй с първа поръчка в електронната платформа ЦАИС ЕОП

„АЕЦ Козлодуй“ ЕАД са възложителят, който първи обяви обществена поръчка в Централизираната автоматизираната информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП). Това показа справката в сайта на новата платформа в Интернет.

Платформата стана задължителна за част от възложителите още от 1 януари 2020 г. с графика, приет от Министерския съвет с ПМС № 332 / 13.12.2019 г. и поредица от промени в закона, последните от които бяха обнародвани в самия край на миналата календарна година.

На първия етап от графика електронната платформа става задължителна за органите на изпълнителната власт, кметовете на седем водещи в работата по ЗОП общини и няколко секторни възложители със значителен опит при възлагането на обществени поръчки. Именно в последната посочена категория влиза и българската АЕЦ. За всички останали възложители ЦАИС ЕОП става безалтернативен вариант за разходване на обществени средства в приложното поле на закона едва след 1 април 2020 г.

Поръчката на АЕЦ Козлодуй, с която се поставя реалното начало на задължителното дигитално възлагане чрез единната централизирана платформа, е за доставка на полиетиленово платно с прогнозна стойност 15 хил. лв без ДДС и се реализира чрез събиране на оферти с обява.

Паметливи експерти по материята припомнят, че това не е първият път, когато от централата демонстрират водеща роля и висока експертиза при електронните поръчки. Именно „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД бяха първите, които обявиха реална процедура в Регистъра на общественитепоръчки (РОП) и едновременно с това – тестова в ЦАИС ЕОП.

Всички в професионалната общност пожелаваме успех на пионерите при работата в ЦАИС, както и на всички колеги, на които им предстои да направят своите първи стъпки в дигиталното възлагане!

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си