Заповядайте на някое от следващите ни обучения за изграждане на компетентности за електронно възлагане чрез платформата ЦАИС ЕОП, които ще се проведат на 11-13 март в Старосел, 20 март (специално за участници) и 9-10 април в София!
Новини

Предстои стартирането на важна поръчка за водата в Шуменско

Предстои обявяването на обществена поръчка за изграждане на нов довеждащ водопровод от язовир „Тича“ до Шумен. Това съобщиха от община Шумен на 20 януари 2020 г. Стойността на съоръжението се изчислява на близо 70 млн. лв., а строителството е предвидено да приключи в рамките на две години.

Тези намерения на местните власти са оповестени след проведени обсъждания между представители на различни институции, които целят да се очертаят спешни действия за обновяване на ВиК системата и за решаване на проблемите във водния сектор на територията на област Шумен.

Според информацията, кметът на Шумен Любомир Христов е провел четиричасов разговор с новия министър на околната среда и водите Емил Димитров. Самият Димитров е поел ангажимент за ускоряване на процедурата по подписване на договора на ВиК – Шумен с ОП „Околна среда“, откъдето би трябвало да дойдат и средствата за довеждащия водопровод.

Очаква се със създаването на новия ВиК холдинг държавата да има възможност да увеличи капитала си във водното дружество на територията на общината, за да може то да се стабилизира. След подписването на договор ще бъде изготвена и обществената поръчка за водопровода, е пояснил областният управител Стефан Желев.

Определеният строител на бъдещия водопровод трябва да стане ясен до края на тази година. За това е необходимо от водното дружество в Шумен да подготвят по най-бързия начин справка за реалното състояние на стария водопровод и да я предоставят в Министерството на околната среда и водите, допълват от община Шумен.

Предстоящ е и изборът на изпълнител на пречиствателна станция за питейна вода за жителите на Шуменския район. Името му трябва да бъде обявено до м. април 2020 г.

Източник: Община Шумен

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си