Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Минали броеве

Брой 3, 2020: ПРАВИЛАТА НА ПРАКТИКА

Освен цялостна промяна на работната среда и начина, по който се осъществяват всички процеси при управлението на обществените поръчки, преходът към задължително електронно възлагане през настоящата 2020 г. ще донесе и нови отговорности по отношение на сигурността на информацията и защитата на личните данни.

Както показаха някои сериозни инциденти с основни информационни системи в публичния сектор, предизвикателствата в тази посока съвсем не са за подценяване. Всичко това прави необходимо предприемането на последователни превантивни мерки както на ниво система, така и от страна на всеки отделен задължен субект.

Като изразяваме надежда, че дигиталната сигурност на постоянно обновяваната платформа за електронни поръчки ЦАИС ЕОП ще бъде обезпечена в достатъчна степен от отговорните институции, ние също ще дадем своя принос. Ще го направим като съсредоточим усилията си върху повишаване на осведомеността и компетентността по тази специфична и високо технологична материя на отделните възложители и ангажираните от тях наши колеги експерти.

Като ключов материал на броя избрахме първата част на новата статия на водещия ни експерт по проблематиката на Общия регламент относно защитата на данните – г-н Петър Петров. В новия си специализиран текст от поредицата, посветена на изпълнението на GDPR в работата по ЗОП, авторът ни представя задълбочен анализ на ролята и функциите на длъжностното лице по защита на данните данни в процеса по възлагане на обществени поръчки.

Подобаващо място в броя е отредено на традиционния аналитичен преглед на юриспруденцията по прилагане на ЗОП. На темата е посветен водещият материал на един от нашите топ автори д-р Полина Цокова.

На страниците на списанието ще откриете и традиционната рубрика с въпроси и отговори от практиката, както и много друга полезна информация.

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРАВИЛАТА НА ПРАКТИКА

Подбрани примери от актуалната съдебна практика по Закона за обществените поръчки

Полина Цокова

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ТОП НОВИНА: Без ЦАИС ЕОП от възложителите от втората вълна, ще възлагат по стария ред до месец след края на извънредното положение
  • ПАЗИТЕЛЯТ НА ДАННИ: Роля и функции на длъжностното лице по защита на данните в процеса по възлагане на обществени поръчки (тема с продължение), Петър Петров
  • ПОЛЕЗНО ЗА ЕКСПЕРТА: Възложителите по ЗОП вече могат да следят за нарушения на трудовото законодателство
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки и през 2020 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com. Повече за условията на абонамента тук. Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си