Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Минали броеве

Брой 3, 2020: ПРАВИЛАТА НА ПРАКТИКА

Освен цялостна промяна на работната среда и начина, по който се осъществяват всички процеси при управлението на обществените поръчки, преходът към задължително електронно възлагане през настоящата 2020 г. ще донесе и нови отговорности по отношение на сигурността на информацията и защитата на личните данни.

Както показаха някои сериозни инциденти с основни информационни системи в публичния сектор, предизвикателствата в тази посока съвсем не са за подценяване. Всичко това прави необходимо предприемането на последователни превантивни мерки както на ниво система, така и от страна на всеки отделен задължен субект.

Като изразяваме надежда, че дигиталната сигурност на постоянно обновяваната платформа за електронни поръчки ЦАИС ЕОП ще бъде обезпечена в достатъчна степен от отговорните институции, ние също ще дадем своя принос. Ще го направим като съсредоточим усилията си върху повишаване на осведомеността и компетентността по тази специфична и високо технологична материя на отделните възложители и ангажираните от тях наши колеги експерти.

Като ключов материал на броя избрахме първата част на новата статия на водещия ни експерт по проблематиката на Общия регламент относно защитата на данните – г-н Петър Петров. В новия си специализиран текст от поредицата, посветена на изпълнението на GDPR в работата по ЗОП, авторът ни представя задълбочен анализ на ролята и функциите на длъжностното лице по защита на данните данни в процеса по възлагане на обществени поръчки.

Подобаващо място в броя е отредено на традиционния аналитичен преглед на юриспруденцията по прилагане на ЗОП. На темата е посветен водещият материал на един от нашите топ автори д-р Полина Цокова.

На страниците на списанието ще откриете и традиционната рубрика с въпроси и отговори от практиката, както и много друга полезна информация.

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРАВИЛАТА НА ПРАКТИКА

Подбрани примери от актуалната съдебна практика по Закона за обществените поръчки

Полина Цокова

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ТОП НОВИНА: Без ЦАИС ЕОП от възложителите от втората вълна, ще възлагат по стария ред до месец след края на извънредното положение
  • ПАЗИТЕЛЯТ НА ДАННИ: Роля и функции на длъжностното лице по защита на данните в процеса по възлагане на обществени поръчки (тема с продължение), Петър Петров
  • ПОЛЕЗНО ЗА ЕКСПЕРТА: Възложителите по ЗОП вече могат да следят за нарушения на трудовото законодателство
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки и през 2020 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com. Повече за условията на абонамента тук. Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си