Възползвайте се от ПРОМОЦИОНАЛНАТА ОФЕРТА за услугата "ЗОП+ Асистент" по обществени поръчки!
Новини

Предстартово броене: От АОП оповестиха ново обновяване на ЦАИС ЕОП

Само месец след предишното обновяване на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), платформата ще претърпи нов ъпдейт. Това става ясно от съобщение, публикувано на Портала за обществени поръчки.

В актуалния анонс Агенцията по обществени поръчки уведомява всички потребители, че на 6 юни 2020 г. (събота), в периода от 09:00 ч. до 15:00 ч., предстои обновяване на продукционната среда на ЦАИС ЕОП.

От ресорната институция правят дежурното уточнение, че обновяването е планирано и с него се цели да бъдат актуализирани част от функционалностите на системата.

Както и в началото на май, колегите от АОП отправят препоръка към всички потребители да предприемат действие за запазване на създадени изисквания като шаблони, както и подготвени оферти и ключове към тях.

В експертните среди обявената промяна се възприема като част от подготовката за 14 юни, когато се очаква старта на втория етап от прехода към поетапно преминаване към задължително възлагане на електронни обществени поръчки.

Припомняме, че след средата на месеца електронното възлагане в системата ЦАИС ЕОП ще стане принципният начин, по който ще следва да разходват публични средства всички задължени по ЗОП субекти.

Мнение за своята готовност за електронно възлагане и работа в ЦАИС ЕОП след 14 юни може да споделите чрез нашата онлайн анкета, посветена на предстоящия старт на платформата.

Източник: АОП

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си