Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Минали броеве

Брой 9, 2020: СИСТЕМНИ УМЕНИЯ

В предверието на есента, въпреки многото неочаквани изпитания, с които бе изпълнена тази година, безспорен приоритет в системата на обществените поръчки остава придобиването и развитието на индивидуални и колективни умения за работа в електронна среда.

Предвид това, спецификите в работата с централизираната платформа ЦАИС ЕОП закономерно са фокус както на обучителната ни програма до края на годината, така и на материалите, които ще представяме на страниците на нашето ваше издание.

В потвърждение на казаното, за водещ на септемврийския брой избрахме материала, посветен на важни практически особености при използване на системата ЦАИС ЕОП. В съвместната си статия, нашите консултанти и основни тренери по ЗОП, г-н Стоянов и г-н Халаджов, споделят опит и добри практики по отношение на стъпките при спиране и прекратяване на обществени поръчки, както и при отстраняване на пропуски или непълноти в процедури в Платформата.

С ЦАИС ЕОП този път е свързан и традиционният авторски преглед на практиката на органите по обжалване, в който нашият топ автор д-р Полина Цокова представя ключови решения на КЗК във връзка с твърдения за нарушения в обществени поръчки, извършени след въвеждането на Платформата в началото на 2020 година.

Важно място в броя има и редакционната статия, представяща аналитичен прочит на актуално решение на ВАС по темата за обосновките по чл. 72 от закона. Запазено място сме осигурили и на рубриката с отговори по вашите горещи въпроси от експертната практика по ЗОП, както и на други полезни анонси със знак ПЛЮС.

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

СИСТЕМНИ УМЕНИЯ

Характерни особености и полезни съвети при спиране и прекратяване на обществени поръчки, както и при отстраняване на пропуски или непълноти в процедури в ЦАИС ЕОП

Ивайло Стоянов и Йордан Халаджов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ПРАВДОПОДОБНИ ОБЕЩАНИЯ: Ключова практика на Върховния административен съд относно приемането на обосновки по чл. 72 от ЗОП в случаи на необичайно благоприятни оферти, ЗОП+
  • ДИГИТАЛНИ ПРЕГРЕШЕНИЯ: Решения на КЗК във връзка с твърдения за нарушения в обществени поръчки, извършени след въвеждането на платформата ЦАИС ЕОП в началото на 2020 г., Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки през настоящата 2020 г. и следващата 2021 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си