Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Минали броеве

Брой 10, 2020: ВИРТУАЛНИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Като потвърждение на старото правило, че в Системата на обществените поръчки промените не спират нито за ден, през месец октомври в Народно събрание бе внесен и вече се обсъжда законопроекта на Министерския съвет за изменение и допълнение на ЗОП. Това, както и пълната с неизвестни все така неординерна ситуация около цялостното протичане на обществените и икономически отношения в национален и световен мащаб, прави толкова важно оптималното използване на всяка открила се възможност за оптимизиране на публичния мениджмънт, както чрез нормативни, така и чрез всички други налични инструменти, в т.ч. комуникационни и дигитални.

За да допринесем за колективното учене и израстване, както в обществените поръчки, така и по принцип, начело на броя избрахме да бъде материалът, доразвиващ темата за подаване на заявления и оферти в ЦАИС ЕОП. В него г-н Ивайло Стоянов ни напомня важни теоретични, правни и практически аспекти на упълномощаването за извършване на регламентираните в закона действия в платформата и изискванията към електронните оферти. Наред с това обаче, водещият ни консултант по ЗОП подкрепя тезите си и със съдебна практика. А за да добави допълнителна стойност, отправя и конкретни предложения за развиване и усъвършенстване на нормативната уредба, за да се даде адекватен отговор на новите предизвикателства, които срещаме при реализиране на отношенията си в информационна среда.

Важно място в концепцията на броя има и редакционният материал, в който ви информираме за констатирано от КЗК несъответствие между стандартизирани документи по ЗОП и някои разпоредби на закона. Като логично продължение на темата идва и редовният преглед на съдебната практика, който представя на вниманието ни нашият топ експерт д-р Полина Цокова. В това издание под аналитичния микроскоп на автора е поставен именно въпросът за спазването на образците на стандартизираните договори по ЗОП съгласно юриспруденцията на Върховния административен съд.

По отколешна традиция, място в броя сме отредили и на рубриката с отговори по вашите горещи въпроси от експертната практика по ЗОП и работата в ЦАИС ЕОП. Както и на много други полезни анонси.

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ВИРТУАЛНИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Теория и практика на упълномощаването за подаване на заявления и оферти в платформата ЦАИС ЕОП

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ТЕЧОВЕ ПО СТАНДАРТ: Експертите по ЗОП алармират за колизия между стандартизирани документи и разпоредби на закона, ЗОП+
  • ПОРЪЧКИ ПО ОБРАЗЕЦ: Спазването на образците на стандартизираните договори по ЗОП съгласно практиката на Върховния административен съд, Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки през настоящата 2020 г. и следващата 2021 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си