Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Минали броеве

Брой 10, 2020: ВИРТУАЛНИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Като потвърждение на старото правило, че в Системата на обществените поръчки промените не спират нито за ден, през месец октомври в Народно събрание бе внесен и вече се обсъжда законопроекта на Министерския съвет за изменение и допълнение на ЗОП. Това, както и пълната с неизвестни все така неординерна ситуация около цялостното протичане на обществените и икономически отношения в национален и световен мащаб, прави толкова важно оптималното използване на всяка открила се възможност за оптимизиране на публичния мениджмънт, както чрез нормативни, така и чрез всички други налични инструменти, в т.ч. комуникационни и дигитални.

За да допринесем за колективното учене и израстване, както в обществените поръчки, така и по принцип, начело на броя избрахме да бъде материалът, доразвиващ темата за подаване на заявления и оферти в ЦАИС ЕОП. В него г-н Ивайло Стоянов ни напомня важни теоретични, правни и практически аспекти на упълномощаването за извършване на регламентираните в закона действия в платформата и изискванията към електронните оферти. Наред с това обаче, водещият ни консултант по ЗОП подкрепя тезите си и със съдебна практика. А за да добави допълнителна стойност, отправя и конкретни предложения за развиване и усъвършенстване на нормативната уредба, за да се даде адекватен отговор на новите предизвикателства, които срещаме при реализиране на отношенията си в информационна среда.

Важно място в концепцията на броя има и редакционният материал, в който ви информираме за констатирано от КЗК несъответствие между стандартизирани документи по ЗОП и някои разпоредби на закона. Като логично продължение на темата идва и редовният преглед на съдебната практика, който представя на вниманието ни нашият топ експерт д-р Полина Цокова. В това издание под аналитичния микроскоп на автора е поставен именно въпросът за спазването на образците на стандартизираните договори по ЗОП съгласно юриспруденцията на Върховния административен съд.

По отколешна традиция, място в броя сме отредили и на рубриката с отговори по вашите горещи въпроси от експертната практика по ЗОП и работата в ЦАИС ЕОП. Както и на много други полезни анонси.

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ВИРТУАЛНИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Теория и практика на упълномощаването за подаване на заявления и оферти в платформата ЦАИС ЕОП

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ТЕЧОВЕ ПО СТАНДАРТ: Експертите по ЗОП алармират за колизия между стандартизирани документи и разпоредби на закона, ЗОП+
  • ПОРЪЧКИ ПО ОБРАЗЕЦ: Спазването на образците на стандартизираните договори по ЗОП съгласно практиката на Върховния административен съд, Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки през настоящата 2020 г. и следващата 2021 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си