Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Заличват стари шаблони за търсене в тестовата среда на ЦАИС ЕОП

Предвид направени оптимизации, свързани с предоставянето на статистическа информация от Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“, предстои заличаване в тестова среда на създадени през 2019 г. шаблони за търсене в Регистъра на обществените поръчки. Това съобщават от Агенцията по обществени поръчки.

От Агенцията внасят уточнението, че това се налага във връзка с извършена промяна във функционалността за разширено търсене на Регистъра.

Автоматичното получаване на коректна информация, която да отговаря на зададени критерии за търсене, изисква създаване на изцяло нови шаблони (с нови наименования), съобщават също от АОП.

Както става ясно от анонса, шаблоните за търсене в тестовата среда на ЦАИС ЕОП (https://app-test.eop.bg/), създадени до 31.12.2019 г. вкл., ще бъдат служебно изтрити на 30.01.2021 г.

Шаблоните, създадени в тестова среда на ЦАИС ЕОП след 01.01.2020 г., ще останат активни.

Запознати експерти напомнят, че именно неоптималности във функционалностите за търсене в РОП бяха в основата на някои критични медийни публикации през последните месеци.

Източникът на недоволството бе установеното, че при търсене в РОП на няколко ключови думи излизат резултати, в които се среща поне една от тях и за прецизност се налага да се използват кавички.

Източник: АОП

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си