Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Минали броеве

Брой 1, 2021: ПРОМЯНА 22 ИЛИ НОВА НАДЕЖДА

Скъпи читатели,

След като отминалата 2020 г. ни донесе неочаквани изпитания, но и ни накара да се замислим за истински важните неща в живота, началото на новата 2021 г. идва с много надежди за промяна към по-добро. Промяна, която както прозират все повече от нас, е не само нещо голямо, идващо извън нас и случващо се изведнъж. А и въпрос на личен избор и отговорност, на воля и активност, на търпение и постоянство, на сговор и разбирателство с другите. Или с други думи, промяната е и това, което индивидуално или колективно създаваме с всички онези малки избори, които, осъзнато или не, правим всеки миг по своя път.

На промените, но тези в ЗОП, е посветен основният материал на бр. 1 за новата година. В него главният ни консултант г-н Ивайло Стоянов прави аналитичния преглед на новите моменти в закона, окончателно гласувани от Народното събрание и обнародвани в Държавен вестник през декември. Подробен, вникващ в логиката на промените, разкриващ експертния принос зад новите моменти и разясняващ отражението им в практиката, този текст обещава точно това, което е необходимо на експерта по обществени поръчки, за да бъде в крак с действащата нормативна уредба.

Няма да бъдат разочаровани и всички, които очакват друга запазена марка на Списание ЗОП ПЛЮС – знаковата поредица с преглед на най-новото в съдебната практика. Защото именно съдебната практика може да ни даде не само по-добро разбиране на разпоредбите, но и много полезни идеи за намиране на изход и от най-заплетените казуси при обществените поръчки.

Ролята на традиционно силен завършек на броя остава за популярната рубрика с отговори на въпроси от експертната практика по ЗОП и работата в ЦАИС ЕОП.

Tъй като ефективната работа по ЗОП в дигитална среда остава наш основен приоритет, новият брой ще предложи много полезни съвети за овладяване на всички тънкости при използване на платформата ЦАИС ЕОП, която от 01.01.2021 г. вече осигурява и нови функционалности.

Приятно и ползотворно четене!  И нека си пожелаем здраве, радост, осъзната мъдрост и много успехи през новата 2021 г.!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРОМЯНА 22 ИЛИ НОВА НАДЕЖДА

Аналитичен преглед на новите моменти в Закона за обществените поръчки, обнародвани в ДВ. бр. 107 от 18 Декември 2020 г.,

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • БАРОМЕТЪР ЗОП ПЛЮС: Експертите по ЗОП с анкета относно електронните поръчки по повод една година ЦАИС ЕОП, ЗОП+
  • ПРАКТИЧЕСКИ ПОУКИ: Избрани казуси от най-новата практика на КЗК и ВАС по приложението на ЗОП и ППЗОП, Полина Цокова
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки и през 2021 г., може да осъществите това като се абонирате на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

АБОНИРАЙТЕ СЕ за Списание ЗОП ПЛЮС, подарете си УСПЕХ!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Покажи повече

Свързани статии

Провери също

Close
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си