Нека заедно да бъдем по-успешни в обществените поръчки и през 2022 г., поръчайте своя годишен абонамент за Списание ЗОП ПЛЮС още днес!

Анонси

Информацията за външните експерти вече е налична в ЦАИС ЕОП

В съответствие с обявеното от АОП относно новия ред за включване на външни експерти в списъка по чл. 229, ал. 1, т. 17 от ЗОП, които възложителите могат да използват при подготовката и възлагането на поръчки, съответни технически промени вече са направени и в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП).

Припомняме, че считано от 1 юли т.г., всички действия по вписване и избор на външен експерт стават изцяло чрез функционалностите на платформата ЦАИС ЕОП.

С промените в платформата е налична съответната информация, като същата може да бъде достъпена и от лица без регистрация чрез модул „Справки“, в раздел „Търсене“, подраздел „Външни експерти“. В профилите на всички регистрирани лица информацията за външните експерти е налична в подраздел „Външни експерти“.

Новите технически функционалности улесняват потребители с предоставените възможности за различни форми на търсене. При все това, понастоящем констатациите за несъвършенства при търсенията на информация в ЦАИС ЕОП, правени по други поводи, за съжаление намират потвърждение и в този случай.

Кратка справка показа, че към днешна дата е налична информация за около 1932 експерти, но по-голяма част от тях са заличени, т.е. не са на разположение за ангажирането им от възложители.

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си