Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Проектът на ЗИДЗОП бе одобрен от Правна комисия

На свое заседание, проведено на 11 септември 2018 г., Комисията по правни въпроси в Народното събрание обсъди законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, № 802-01-28, внесен от Министерски съвет на 01.08.2018 г.

Законопроектът е бил представен пред депутатите от г-жа Миглена Павлова, изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки, която е обяснила в своето изложение целта на предлаганите промени. В заключение са очертани очакваните ефекти от приемането на закона, а именно – подобряване на системата на обществените поръчки в страната и оптимизиране работата на държавните институции. Като положително се оценява от авторите на законопроекта евентуалното въздействие на нормативната реформа върху процеса на възлагане.

В дискусията по темата са взели участие народни представители, както и представители на Камарата на строителите в България. Обсъдена е възможността да се прецизират някои от разпоредбите на законопроекта, включително и съобразно предложенията на браншовата организация.

След проведената дискусия, Комисията по правни въпроси с 12 гласа „за“ е предложила на Народното събрание да приеме на първо гласуване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

Източник: http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2577/reports/ID/9420

Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си