Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

АОП разясни бъдещето на услугата за електронен ЕЕДОП

В отговор на формираните обществени очаквания за повече яснота относно бъдещето на услугата „Единeн електронен документ за обществени поръчки“, Агенцията по обществени поръчки (АОП) излезе със специално разяснение по случая.

В съобщението, публикувана в секцията за новини на Портала за обществени поръчки, от ресорната агенция потвърждават, че Европейската комисия ще преустанови предоставянето на своята услуга през месец април 2019 г.

От АОП обаче уведомяват всички потребители на въпросната услуга, че задължението за използване на ЕЕДОП остава в сила. От институцията уверяват, че това задължение и занапред ще може да бъде изпълнявано чрез предоставяния от АОП български вариант на услугата.

Експертите на Агенцията внасят уточнението, че националната услуга, за която не е необходима предварителна регистрация, е достъпна на Интернет адрес: https://espd.eop.bg/espd-web/filter?lang=bg.

Както вече ви уведомихме, Европейската комисия създаде посочената преходна услуга, за да подкрепи използването на ЕЕДОП, и оказа съдействие на държавите – членки на ЕС, при въвеждането на собствени услуги за ЕЕДОП. Именно посредством тези национални услуги следва да продължи използването на електронния ЕЕДОП и след април 2019 г.

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си