Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Часът за подаване на оферти в ЦАИС ЕОП вече е фиксиран

И по повод на предстоящите промени в ППЗОП, припомняме на всички колеги, че след обновявания на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), часът за подаване на оферти и заявления в платформата е фиксиран на 23:59.

Според оповестената информация, това оптимизиране на системата има цел да допринесе за справяне с честите проблеми при определяне на тези срокове, за които в началото на годината алармираха и от Националното сдружение на експертите по обществени поръчки (НСЕОП).

Ще припомним, че и като отговор на апелите от НСЕОП, в официално съобщение на Портала за обществени поръчки от 22 януари, от АОП изрично напомниха, че съгласно чл. 28, ал. 4 от ППЗОП при обмен на информация чрез платформата последният ден на даден срок изтича в края на двадесет и четвъртия час.

В тази връзка от ресорната агенция бе подчертано, че при стартиране на поръчки през ЦАИС ЕОП, възложителите следва да посочат като срок за получаване на оферти или на заявления за участие 23:59 часа на съответния ден.

Проблемът бе адресиран и в предложения на обществено обсъждане проект за изменения и допълнения в ППЗОП, който бе приет от Правителството на 21 април. Както е известно, след предстоящото до дни влизане в сила на тези промени, в ал. 4 на чл. 28 от подзаконовия акт вече ще се предвижда, че последният ден на срока за получаване на заявления за участие и оферти чрез платформата се определя винаги в присъствен ден.

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си