Нека заедно да бъдем по-успешни в обществените поръчки и през 2022 г., поръчайте своя годишен абонамент за Списание ЗОП ПЛЮС още днес!

Новини

АОП актуализира инструкцията за попълване на информация при прекратяване на договаряне в ЦАИС ЕОП

За актуализация на инструкцията относно попълване на информацията за невъзлагане при прекратяване на някои процедури на договаряне в платформата ЦАИС ЕОП съобщиха от Агенцията по обществени поръчки.

Променената инструкция, първоначално публикувана от АОП през април, се отнася за попълване на поле V.1) „Информация относно невъзлагане“ при прекратяване на процедури на договаряне по чл. 18, ал. 1, т. 8 – 10 от Закона за обществените поръчки в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), при процедури стартирани след 01.01.2021 г.

По същество, новият момент в документа се свежда до това, че съгласно чл. 26, ал. 1, т. 2 от ЗОП при прекратяването на процедурите по чл. 18, ал. 1, т. 8 – 10 от ЗОП, открити след 01.01.2021 г., не следва да се изпраща за публикуване обявление за възлагане на поръчка.

С пълния текст на помощния документ, който е достъпен на Портала за обществени поръчки в секция „ЦАИС ЕОП – Актуално“, може да се запознаете тук.

 

Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си