Новини

Обновяват ЦАИС ЕОП в последния уикенд на януари, влизат в сила новите правила за публикуване в ОВ на ЕС

Предстои ново обновяване на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), което ще се реализира през последните почивни дни на месец януари. Това се съобщава в информация на Портала за обществени поръчки в Интернет.

В тази връзка, от АОП уведомяват всички потребители, че на 29 януари 2022 г. (събота), в периода от 09:00 ч. до 15:00 ч., предстои планирано прекъсване в работата на продукционната среда на платформата за електронни обществени поръчки.

Уточнява се, че с планираното обновяване са оптимизирани част от функционалностите на ЦАИС ЕОП, както и ще бъдат приложени новите схема и правила за публикуване на Службата за публикация на „Официалния вестник“ на Европейския съюз.

От АОП обръщат внимание, че всички обявления, създадени по досегашната схема, следва да се изпратят за публикуване в „Официалния вестник“ на Европейския съюз най-късно до 28.01.2022 г. Непубликуваните до тази дата обявления, следва да бъдат изтрити, създадени повторно и след това изпратени за публикуване.

В края на анонса се припомня, че описание на начина на работа със системата могат да бъдат намерени в ръководствата за възложителите и стопанските субекти.

Източник: АОП

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker