АнонсиМинали броеве

Брой 3, 2022: ПРАКТИКА В РАЗВИТИЕ

Скъпи читатели,

Освен с преминаването към изцяло дигитален формат, настоящата 2022 г. е по-специална за Списание ЗОП ПЛЮС и по още една причина – двойният юбилей на изданието. Този забележителен двоен повод комбинира в себе си навършването на 10 години от първия пилотен брой, излязъл през вече далечната 2012 г., и юбилейния брой 100 на списанието, който ще отбележим с два броя – този за март, и броя за април, който ще бъде посветен изцяло на горещата тема за измененията на договори за обществени поръчки и актуализирането на цените по тях в периоди на висока ценова динамика.

И макар настоящият момент да не е особено подходящ за празници и тържества, няма как да не споделим с вас удовлетвореността си от дългия път, който заедно извървяхме през тези години. Неизменно стремейки се да изпълняваме нашата мисия за утвърждаване на професията на експертите по обществени поръчки и повишаване на техните знания и умения. А и за развитието на култура на активна комуникация, ефективно взаимодействие и подкрепа в професионалната общност. Вярваме, че заедно ще продължим да вървим по този път и занапред, все по-успешно адаптирайки се, а и позитивно повлиявайки и допринасяйки за усъвършенстването на постоянно променящата се, но неизменно изпълнена с множество професионални предизвикателства среда на обществените поръчки в България.

В основния материал на броя, водещият ни правен консултант г-н Ивайло Стоянов ни представя безспорно важно за всеки експерт по ЗОП решение на ВАС, в което се извеждат ключови особености на процедурите по предприети мерки за доказване на надеждност в случаите на задължително отстраняване според практиката на ВАС. Освен аналитичен преглед на конкретния казус, авторът прави и важни коментари относно необходимостта да се разграничават наглед сходни казуси от развиващата се национална съдебна практика, разясняваща материята на мерките за доказване на надеждност.

В броя е включен и редакционен материал, подробно представящ някои принципни положения в нормативната уредба и практиката по прилагане на общностните правила относно изготвянето на технически спецификации за обществени поръчки – критично важен аспект от предварителните и подготвителните етапи на възлагателния процес.

И в този брой място намира любимата ви рубрика с отговори по запитвания от пълната със заплетени казуси практика на всички наши клиенти, колеги и приятели – експерти по обществени поръчки.

Приятно и ползотворно четене!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ПРАКТИКА В РАЗВИТИЕ

Специфики при процедурите по предприети мерки за доказване на надеждност в случаите на задължително отстраняване според юриспруденцията на ВАС

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

  • ЖЕЛАНИ РЕЗУЛТАТИ: Принципни положения в нормативната уредба и практиката по прилагане на общностните правила относно изготвянето на технически спецификации според юриспруденцията на Съда на ЕС
  • Отговори на въпроси от практиката по възлагане на обществени поръчки и работа в платформата ЦАИС ЕОП

Ако желаете заедно да сме по-успешни в обществените поръчки и през 2022 г., може да се абонирате за Списание ЗОП ПЛЮС или да заявите услугите и изданията ни на телефон 0882 653 036 или e-mail zopplus@gmail.com.

АБОНИРАЙТЕ СЕ за Списание ЗОП ПЛЮС, подарете си УСПЕХ!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Show More

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker