Актуални обученияАнонси

Годишна среща – семинар: НОВИ ПРАВИЛА И ПРАКТИКА ПО ЗОП 2023 – Нормативни промени * Работа с ЦАИС ЕОП * Възлагане и участие в е-поръчки * Съдебна практика (6-8 ДЕКЕМВРИ, 2023 г.)

Hyatt Regency Pravets Resort ★★★★
гр. Правец

 

6-8 ДЕКЕМВРИ, 2023 г.

 

  Уважаеми колеги, скъпи приятели,

В изпълнение на мисията си да подпомагаме експертната общност в сектора на обществените поръчки чрез разпространение на актуална информация, популяризиране на добри професионални практики, и развитие на ефективни умения за справяне с всички нови предизвикателства в работата по ЗОП, които продължава да ни носи настоящата 2023 г. (значими промени в законодателството, детайлизиране на правилата за индексиране на договори, съобразяване с нови механизми за европейско финансиране, важна за страната ни практика на СЕС и др.), поставяме подобаваща поанта на годишната си обучителна програма с организирането на ТРИДНЕВНА ГОДИШНА СРЕЩА – СЕМИНАР, която ще се проведе в периода 6-8 ДЕКЕМВРИ 2023 г. в луксозния оазис на новия Hyatt Regency Pravets Resort ★★★★, разположен сред природните прелести край езерото в гр. Правец.

На този национален форум събираме колеги и съмишленици от експертната общност, за да обсъдим и обменим опит за прилагане на ПОСЛЕДНИТЕ ПРОМЕНИ В НОРМАТИВНАТА УРЕДБА, усвояване на най-ефективните начини за работа в платформата ЦАИС ЕОП, и познаване на актуалната съдебна практика по ЗОП.

Освен ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА, сред главните фокуси на събитието ще бъде и ПРАКТИЧЕСКОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА КЛЮЧОВИТЕ РАЗПОРЕДБИ на ЗОП и ППЗОП. Специално внимание ще се обърне и на практиката на КЗК, ВАС и Съда на ЕС с акцент върху електронните поръчки, финансовите корекции, и много други.

Посредством нашата сертифицирана ЗОП ПЛЮС МЕТОДИКА® за достъпно и практически ориентирано обучение знанията и уменията за електронните поръчки стават достижима цел за всеки ангажиран с материята на управлението и контрола на обществените поръчки.

На обучението заедно ще работим за усъвършенстване на Вашата професионална компетентност.

Очакваме ви!

СВАЛИ ПОКАНА С ПРОГРАМА

 

ЛЕКТОРИ – ЕКСПЕРТИ по ЗОП и ЕЛЕКТРОННИ ПОРЪЧКИ

в ЦАИС ЕОП с НАД 100 ПОРЪЧКИ

В ТЕСТОВАТА ВЕРСИЯ НА ПЛАТФОРМАТА

  • Ивайло Стоянов (онлайн лектор*), юрисконсулт в Списание „ЗОП ПЛЮС“ с дългогодишен опит като експерт, лектор, процесуален представител и с над 100 публикации в областта на обществените поръчки. Автор (в колектив) на Сборник „Практика на съда на Европейския съюз в областта на обществените поръчки и финансовите корекции”, 2015 година.
  • Съдия Мирослава Георгиева, Върховен административен съд, VII отделение
  • Йордан Халаджов, председател на УС на Националното сдружение на експертите по обществени поръчки, експерт по обществени поръчки с практически опит на централно и местно ниво.
  • Д-р Полина Цокова, юрисконсулт в Списание „ЗОП ПЛЮС“, експерт по ЗОП с дългогодишен опит във възлагането на обществени поръчки в централната администрация. Лектор с над 100 публикации в областта на обществените поръчки.
  • Антони Нешев (модератор), юрисконсулт в Списание „ЗОП ПЛЮС“, експерт по ЗОП с дългогодишен опит във възлагането на обществени поръчки в централната администрация.

* Всеки участник по време на семинара ще може да проведе персонална онлайн консултация (по Zoom) с лектора Ивайло Стоянов!


ЗА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЕТО


СТОЙНОСТТА НА ПЪЛЕН ТРЕНИНГ ПАКЕТ за участие е в размер на 1000 лв. без ДДС за един участник. В цената е включена такса за участие, две нощувки в двойна стая, пълен пансион, кафе-паузи, лекционни материали. Доплащането за 2 нощувки в самостоятелна стая е в размер на 100 лв. без ДДС на вечер.

ОТСТЪПКИ за АБОНАТИ на Списание “ЗОП ПЛЮС” в размер на 100 лева на организация.

Всеки участник ще получи удостоверение (сертификат*) за поддържащо обучение по чл. 140, ал. 1, т. 8 от ППЗОП.

За да потвърдите участието си, моля изпратете заявка свободен текст на zopplus@gmail.com, съдържаща информация за броя на служителите, име и длъжност, както и данни, необходими за фактура, или използвайте електронната ни форма за записване по-долу (бутон “Заявка за участие”).

* Сертификатът се издава, съгласно утвърдената ни система за управление на качество на обученията ISO 9001 ÖHMI EuroCert GmbH, Магдебург, Германия.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ


tel: 0882 653 036, e-mail: zopplus@gmail.com, web: www.zopplus.com

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ


ПРОГРАМА


ДЕН ПЪРВИ – 6 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/

12.00 Пристигане и регистрация на участниците

13.00 – 14.00 Обяд

14.15 – 15.30 Откриване на обучението

Актуални моменти в нормативната уредба и съдебната практика – ПРОМЕНИТЕ В ЗОП 2023 г. (част първа)

15.30 – 16.00 Кафе пауза

16.00 – 18.00 Актуални моменти в нормативната уредба и съдебната практика – ПРОМЕНИТЕ В ЗОП 2023 г. (част втора)

Лектори: Ивайло Стоянов (online) и Антони Нешев

19.30 Работна вечеря с програма в ресторанта на хотела

ДЕН ВТОРИ – 7 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

08.00 – 09.30 Закуска

09.30 – 11.00 Ключови моменти в управление на цикъла на обществените поръчки. Контрол и оценка на изпълнението на обществените поръчки. Изменение и индексация на договорите за обществени поръчки.

11.00 – 11.30 Кафе пауза

11.30 – 13.00 Практика на КЗК и ВАС по важни аспекти на възлагателния процес, участието в обществени поръчки. Практика на Съда на Европейския съюз – принцип на пропорционалност, процедури на договаряне, обосновки, отражение във възлагателния процес. Важни изводи. Умни обществени поръчки и често допускани грешки. Обсъждане, дискусия и въпроси.

Лектори: Ивайло Стоянов (online) и Антони Нешев

13.00 – 14.00 Работен обяд в ресторанта на хотела

14.00 – 16.00 Ролева игра с казуси по обществени поръчки. Участниците ще решават серия от практически казуси, които ще бъдат дискутирани в малки групи, съвместно с консултант-лекторите. Резултатите от казусите и ще бъдат представяни от съответните екипи и дискутирани в залата. Също така участниците самостоятелно ще попълнят тест за проверка на знанията, резултатите от който също ще бъдат съвместно обсъдени с консултант-лекторите. Участниците ще получат персонална обратна връзка и насоки за усъвършенстване на знанията и уменията си в областта на обществените поръчки.  

Ролева игра с казуси по обществени поръчки. Специализиран модул предназначен за организации – управляващи и одитиращи органи по конкретни оперативни програми1.

Консултант – лектори: Ивайло Стоянов (online), Йордан Халаджов, д-р Полина Цокова и Антони Нешев

16.00 – 17.00 Консултации по електронно възлагане на обществени поръчки в Платформата ЦАИС ЕОП2

Консултант-лектор: Йордан Халаджов

20.00 Работна вечеря с програма

ДЕН ТРЕТИ – 8 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/

08.00 – 09.30 Закуска

09.30 – 11.00 Съдебна практика на ВАС, VII отделение по финансови корекции във връзка с обществени поръчки (част първа)

11.00 – 11.30 Кафе пауза

11.30 – 13.00 Съдебна практика на ВАС, VII отделение по финансови корекции във връзка с обществени поръчки (част втора)

Лектор: Съдия Мирослава Георгиева, ВАС

13.00 Закриване на събитието и обяд

 

1 Съгласно конкретно предложение към съответния клиент.

2 Участниците в събитието могат да изпратят предварително или да зададат на място въпросите и казусите си относно работа с електронната платформа ЦАИС ЕОП. Екипът ни има готовност при необходимост да направи и визуализация за работа с Платформата в реалната или тестовата версия.

* Организаторите си запазват правото да извършват промени в програмата и определените лектори.  

ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ ЗОП ПЛЮС®
СЕРТИФИЦИРАНИ СЪГЛАСНО СУК ISO 9001:2015

 
 
 
 
Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker