Анонси

Списание “ЗОП ПЛЮС” с участие в първите чествания на Деня на експертите по обществени поръчки в Италия

На 11 февруари 2024 г. Списание “ЗОП ПЛЮС” имаше честта и удоволствието да стане част от първите чествания по повод Националния ден на Италианските служители по обществени поръчки.

Участието ни бе по покана на италианската Асоциация на отговорните проектни мениджъри (AssoRUP), която по време на конгреса си на 6 октомври 2023 г. взе решение за професионален празник на експертите по обществени поръчки в тази страна да бъде определен именно 11 февруари – датата, на която преди 30 години професията на отговорния проектен мениджър (RUP) е въведена в националното законодателство на Италия.

По време на онлайн събитие, в което участие взеха представители на AssoRUP от цяла Италия, празника на домакините честити и г-н Йордан Халаджов – главен редактор на Списание “ЗОП ПЛЮС” и председател на УС на Националното сдружение на експертите по обществени поръчки в България.

В приветствените си думи г-н Халаджов поздрави своите италиански колеги и отбеляза извървения от тях дълъг път на успешно развитие и заслужено признание в публичния сектор.

Като акцентира на българския опит и инициативите, чрез които експертната общност допринася за ефективното и законосъобразно разходване на публичните средства в страната ни, главният редактор на Списание “ЗОП ПЛЮС” пожела бъдещи успехи и ползотворно сътрудничество между експертите по обществени поръчки в страните от ЕС, в това число Италия и България.

Председателят на AssoRUP, г-н Даниеле Ричиарди, специално благодари на г-н Халаджов и другите гости от България, и изрази надежда, че между българската и италианската експертна общност предстои да бъдат реализирани различни съвместни инициативи.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker