Новини

АОП предупреди за затруднения в търсенето в ЦАИС ЕОП

От Агенцията по обществени поръчки (АОП) съобщиха, че въвеждането на новите електронни формуляри в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП) е довела до временни затруднения при използването на някои функции на Платформата.

Според разпространената информация причината за техническия проблем е това, че функционалностите за статистики, търсения и справки са все още в процес на надграждане.

От АОП обясняват, че поради посочената причина временно в <<Разширено търсене – Обществени поръчки>> за част от критериите за търсене е ограничена възможността за избор на конкретни филтри за търсене, а в <<Разширено търсене – Договори>> резултатите не включват договорите, публикувани след 01.02.2024 г.

В анонса се уточнява, че към настоящия момент в експортите на резултатите от <<Разширено търсене – Обществени поръчки / Договори>> са добавени нови колони, но информацията за тях все още не е налична или е неточна.

От органа по методология по ЗОП препоръчват при необходимост от използване на <<Разширено търсене – Обществени поръчки>> да не се използват следните критерии за търсене – „Код по ОТР“, „NUTS код“​, „Статус на поръчката“, „Критерий за възлагане“, тъй като е възможно резултатите да не са точни.

В заключение, от екипа на АОП се извиняват за причиненото неудобство.

Източник: АОП

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker