Бъдете част от експертната общност на Списание ЗОП ПЛЮС и през 2021 г., поръчайте своя годишен абонамент още днес!

Новини

Актуализирани са правилата за работа с ЦАИС ЕОП, промени и в ръководствата за възложители и стопански субекти (обновена)

Агенцията по обществени поръчки (АОП) реализира поредно обновяване на правилата за ползване на Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП). Това е видно от информация на Портала за обществени поръчки, поддържан от институцията.

В анонса се посочва, че промените, които са в сила считано от 21 май, се отнасят главно до прецизиране на техническите изисквания към Квалифицираните удостоверения за квалифициран електронен подпис (КЕП), необходими при регистрация и работа в системата.

Актуализираните правила, достъпни на адрес https://www.eop.bg/, може да видите тук.

От 21.05 са и последните версии на ръководствата с указания за използване на платформата.

В документа, предназначен за възложители, допълнения спрямо предишна версия касаят най-вече добавената възможност за класиране на участници по претеглена най-ниска цена, формирана от множество ценови компоненти. Корекции са направени и по изгледа на ръководството.

В насоките за стопански субекти допълнения спрямо предишна версия, са свързани само с корекции по изгледа на ръководството.

Актуалните ръководства са налични на адрес: https://help.eop.bg/

Източник: АОП

Тагове
Покажи повече

Свързани статии

error: Content is protected !!
Close

Adblock ЗАСЕЧЕН

Моля, помислете дали да ни подкрепите, като деактивирате блокера на рекламите си