Анонси

Притурка „Възложителъ“ – издание за действащи норми на европейското право

С удовлетворение ви съобщаваме, че днес започна разпространението на издадената в електронен вид притурка „Възложителъ“, съставена от експертите на Списание „ЗОП плюс“ и предназначена да улесни работата по приложението на пряко действащи норми на европейското право, които възложителите на обществени поръчка у нас също са задължени да прилагат. Достъп до притурката ще получат всички наши абонати и участниците в проведения на 8 юли 2022 г. блиц семинар относно прилагането на новия регламент на ЕС за санкциите*.

Притурката съдържа примерен образец на декларация за отсъствие или наличие на обстоятелства по чл. 5к от Регламент (ЕС) № 833/2014, съобразно измененията с Регламент (ЕС) 2022/576, която може да се ползва при възлагането и изпълнението на обществени поръчки в обхвата на евродирективите по обществени поръчки, като алтернатива на декларирането на относимите обстоятелства в ЕЕДОП.

Информираме експертите по обществени поръчки, че Притурка „Възложителъ“ ще бъде предоставена и на участниците на предстоящия ни уебинар, насрочен за 28-29 юли 2022 г. Предвид ограничения брой места поради техническите особености при ползването на платформата за провеждане на семинара, препоръчваме записванията да не се отлагат за последния момент.

Повече информация за събитието може да намерите ТУК.

* Регламент (ЕС) 2022/576 на Съвета от 8 април 2022 година за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
error: Content is protected !!

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker